Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia

František: Nechcel som byť pápežom

Pápež František (vpravo) sa usmieva počas posolstva detí pri audiencii študentov a žiakov jezuitských škôl Talianska a Albánska vo Vatikáne Foto: TASR/AP

Pápež v odpovediach na otázky detí priznal, že rozhodnutie stať sa kňazom bolo preňho ťažké.

Vatikán 7. júna (TASR) - Pápež František dnes uviedol, že nikdy netúžil byť Svätým Otcom. Vo vatikánskom hoteli býva aj z "psychologických dôvodov", povedal na stretnutí s deťmi z jezuitských škôl z Talianska a Albánska.

František v odpovediach na otázky detí priznal, že rozhodnutie stať sa kňazom bolo preňho ťažké a že trpel "chvíľami vnútornej temnoty", keď "sa cítite vyprahnutý, bez vnútornej radosti". Dodal, že napriek tomu išiel ďalej, pretože miluje Krista, citovala ho tlačová agentúra AP.

Jeden z najdojímavejších okamihov prišiel vo chvíli, keď sa malé dievčatko Františka priamo opýtalo, či chcel byť pápežom. František odpovedal, že nie.

Iné dievčatko mu položilo otázku, prečo odmietol bývať v prepychovom pápežskom sídle. František odpovedal, že to nie je otázka bohatstva. "Potrebujem žiť medzi ľuďmi a keby som žil sám, možno trochu izolovaný, nebolo by to pre mňa dobre," doplnila agentúra Reuters.