Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia

Poistencom Union ZP poskytnú v UNB iba akútnu starostlivosť

Foto: TASR/Martin Pavelek

Rokovania o zmluvných podmienkach stále trvajú, čo potvrdili obe strany.

Bratislava 7. júna (TASR) - Poistenci najmenšej zdravotnej poisťovne dostanú v súčasnosti v najväčšej slovenskej nemocnici, Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB), iba neodkladnú zdravotnú starostlivosť. Pacientov, ktorí nemajú akútne stavy a sú poistencami Union zdravotnej poisťovne, tak v nemocnici neošetria. Na situáciu TASR upozornili pacienti.

Vedenie UNB totiž považuje zmluvné podmienky so ZP Union dlhodobo za neudržateľné. "Napriek opakovaným rokovaniam sa podmienky nezmenili. ZP Union si na prvý polrok 2013 objednala rozsah zdravotnej starostlivosti v objeme nepostačujúcom na pokrytie potrieb jej poistencov. Z tohto dôvodu poskytuje UNB poistencom ZP Union od 5. do 30. júna 2013 len neodkladnú zdravotnú starostlivosť," uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Petra Stano Maťašovská.

Rokovania o zmluvných podmienkach stále trvajú, čo potvrdili obe strany. "S univerzitnou nemocnicou v týchto dňoch intenzívne rokujeme. O výsledku rokovaní budeme informovať hneď po ich skončení. Zdravotná starostlivosť pre našich pacientov je zabezpečená," reagovala pre TASR manažérka odboru externej komunikácie Union ZP Veronika Hauswaldová.