Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia

Zranené deti v Záhore: Za ďalšiu nehodu môže alkohol

Na snímke kolobežka po nehode v obci Záhor Foto: Polícia

Vodička pri odbočovaní do dvora rodinného domu nedala prednosť kolobežke. Tri deti po zrážke spadli na zem, jedno z nich sa zo zranení bude liečiť minimálne 45 dní.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Záhor 26. apríla (TASR) - Polícia vyšetruje nehodu auta a kolobežky v obci Záhor v okrese Sobrance, ku ktorej došlo v stredu (24. 4.). Na kolobežke sa nachádzali tri maloleté osoby. Ako informovala košická krajská polícia na sociálnej sieti, vodička auta mala pozitívnu dychovú skúšku.

Vodička pri odbočovaní do dvora rodinného domu nedala prednosť kolobežke. Tri deti po zrážke spadli na zem, jedno z nich sa zo zranení bude liečiť minimálne 45 dní. "Počas dokumentovania dopravnej nehody bola vodička podrobená dychovej skúške, jej výsledok však preukázal prítomnosť alkoholu v dychu, a to v množstve 0,68 mg/l alkoholu, čo je v prepočte 1,42 promile," doplnila polícia s tým, že ženu obvinili z prečinu ublíženia na zdraví a prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Michalovskí dopravní policajti sa budú zaoberať aj jazdou troch osôb na kolobežke ako priestupkom na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.