Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Procházka do volieb na kandidátke KDH už nikdy nepôjde

Tretie zasadnutie Rady Kresťanskodemokratického hnutia 26. januára 2013 v Banskej Bystrici. Na snímke poslanec za KDH Radoslav Procházka (vpravo) a člen Predsedníctva KDH Marián Kvasnička. Foto: TASR/Ján Siman

Rada KDH dnes odmietla diskutovať o zmenách, ktoré by mali nastať v strane podľa predstáv Procházku.

Banská Bystrica 26. januára (TASR) – Člen rady KDH Radoslav Procházka dnes v Banskej Bystrici oznámil, že vo voľbách už nikdy nebude figurovať na kandidátke KDH. Ako oznámil na tlačovej konferencii, nechystá okamžitý odchod zo strany a svoje ďalšie kroky v rámci platformy Alfa oznámi až po najbližšej parlamentnej schôdzi.

Platforma Alfa je v súčasnosti už registrované občianske združenie. „V rámci platformy sa snažíme spojiť mladých ľudí, predovšetkým odborníkov. Nehovorím o vytvorení politickej strany, pretože pravicová strana, ktorá nenahradí existujúce, nemá zmysel. My chceme ľudí osloviť predovšetkým novými ideami a programom. Nie som zástancom afektovaných odchodov, preto o ďalších krokoch budem informovať až po najbližšej parlamentnej schôdzi. Je to aj preto, že som sa na ňu pripravoval aj s kolegami z KDH, ktorých si veľmi vážim," povedal.

Rada KDH dnes v Banskej Bystrici odmietla diskutovať o zmenách, ktoré by mali nastať v strane podľa predstáv Radoslava Procházku. Neprešiel ani návrh, aby rada zapracovala niektoré tézy platformy Alfa do budúceho programu KDH.