Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Štúdio RTVS v Banskej Bystrici otvorí svoje brány pre verejnosť

Na snímke budova RTVS v Mlynskej doline. Foto: TASR - Michal Svítok

Pracovníci štúdia zavedú návštevníkov do zákulisia svojej práce, kde im ukážu, ako vzniká spravodajský príspevok od námetu, nahrávania, po strih a samotné odvysielanie.

Bratislava 16. júla (TASR) – Štúdio RTVS v Banskej Bystrici otvorí v sobotu (20. 7.) svoje brány pre verejnosť. Tá bude môcť počas Dňa otvorených dverí (DOD) nielen nahliadnuť do zákulisia, ale sa aj stretnúť so známymi hlasmi z éteru Rádia Regina Stred, redaktormi a moderátormi Televíkendu či Reginy.

"Banskobystrické štúdio je najmenším z trojice štúdií RTVS, no ponúka unikátnu príležitosť spoznať pod jednou strechou prácu rozhlasových i televíznych zložiek RTVS. Zároveň pôjde po rokoch o jedinečnú príležitosť dostať sa do atraktívnych priestorov, ktoré nie sú verejnosti bežne dostupné," poznamenal výkonný riaditeľ štúdia Miroslav Debnár.

Pracovníci štúdia zavedú návštevníkov do zákulisia svojej práce, kde im ukážu, ako vzniká spravodajský príspevok od námetu, nahrávania, po strih a samotné odvysielanie. Vyskúšať si budú tiež môcť dabovanie filmu alebo rozprávky, prípadne prácu s vysielacím pultom v rozhlase či prácu s kamerou v televíznom štúdiu.

Chýbať nebude ani živé vysielanie magazínu Farmárska revue, záhradkárska poradňa, rady pre včelárov, ukážky pre zveľaďovanie záhrady, veterinárna poradňa či výroba syrových nití. Pre detských návštevníkov sú pripravené športové, kreatívne a náučné stanovištia, súťaže, divadelné predstavenie či koncert.

Štúdiu RTVS v Banskej Bystrici bude otvorené od 10.00 do 17.00 h. Uzatvorené pre všetku dopravu budú ulice prof. Sáru a Figuša-Bystrého. Pre návštevníkov bude pripravená kyvadlová doprava z parkoviska na Mičinskej ceste.