Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

IDE AKO PÍLA: Cibulková postúpila do finále turnaja WTA v Štrasburgu

Dominika Cibulková. Foto: TASR/AP

V piatkovom semifinále ako nasadená päťka zdolala štvorku pavúka Rumunku Buzarnescuovú po trojsetovom boji.

Štrasburg 25. mája (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa prebojovala do finále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Štrasburgu. V piatkovom semifinále ako nasadená päťka zdolala štvorku "pavúka" Rumunku Mihaelu Buzarnescuovú za 2:14 h po trojsetovom boji 2:6, 7:6 (5), 6:1.

Cibulková si v úvodných dvoch setoch až šesťkrát prehrala vlastné podanie. Prvé dejstvo stratila hladko 2:6, druhé dokázala napriek nepriaznivému stavu 3:5 doviesť do tajbrejku. V ňom prišla o náskok 3:0, ale napokon si vynútila tretí set. V ňom už ovládla dianie na kurte, trikrát "brejkla" súperku a postúpila do druhého tohtoročného finále na okruhu WTA, vo februári hrala o titul v Budapešti.

Súperkou Cibulkovej v sobotnom finále bude víťazka druhého semifinále medzi Austrálčankou Ashleigh Bartyovou a Ruskou Anastasiou Pavľučenkovou.

Súperkou Cibulkovej v sobotnom finále bude tretia nasadená Ruska Anastasia Pavľučenkovová, ktorej semifinálová súperka a turnajová jednotka Ashleigh Bartyová z Austrálie za stavu 4:6, 0:1 skrečovala.

Dvojhra - semifinále:

Dominika CIBULKOVÁ (5-SR) - Mihaela Buzarnescuová (4-Rum.) 2:6, 7:6 (5), 6:1
Anastasia Pavľučenkovová (3-Rus.) - Ashleigh Bartyová (1-Austr.) 6:4, 1:0 - skreč Bartyová