Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

Svitolinová na úvod MS WTA Tour zdolala Kvitovú

Ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová. Foto: TASR/AP

Kvitová sa predstavila na MS WTA Tour po troch rokoch, no nedeľný vstupný duel jej nevyšiel.

Singapur 21. októbra (TASR) - V úvodnom súboji na MS WTA Tour v Singapure zvíťazila ukrajinská tenistka Jelina Svitolinová nad Češkou Petrou Kvitovou za 90 minút 6:3, 6:3.

O 13.30 h nastúpi v druhom stretnutí bielej skupiny Dánka Caroline Wozniacka proti ďalšej Češke Karolíne Plíškovej.

Kvitová sa predstavila na MS WTA Tour po troch rokoch, no nedeľný vstupný duel jej nevyšiel. Proti Svitolinovej dokázala stratu servisu z úvodného gemu ešte zmazať, no druhú zo siedmeho gemu už nie. Na podaní sa trápila a pri súperkinom setbale urobila piatu dvojchybu v zápase. V druhom sete mala tri brejkbaly, ale ani jeden nedokázala využiť. Šiesta nasadená Ukrajinka zápas napokon doviedla do víťazného konca. "Musela som byť veľmi psychicky silná. Teraz pôjdem na masáž, pretože proti Petre musíte byť neustále na nohách," uviedla Svitolinová v prvom pozápasovom interview priamo na kurte.

Obhajkyňa titulu Wozniacka stratila už svoje druhé podanie v zápase s Plíškovou, siedma nasadená Češka ju brejkla aj v piatej hre, pričom si svoj servis udržala a prvý set zvládla jasne 6:2. V druhom prelomila súperkino podanie hneď v úvodnom geme, v deviatom sa dopracoval k prvým dvom mečbalom, no nepremenila ich. V ďalšej hre pri svojom servise však využila tretí a tešila sa z prvého triumfu na turnaji.

"Cítila som sa dobre na základnej čiare a nebolo to iba o mojom podaní. Caroline bola v úvode trochu nervózna, vždy je ťažké obhajovať titul," povedala dvadsaťšesťročná Plíšková, ktorá tak vrátila Wozniackej vlaňajšiu prehru zo semifinále MS WTA Tour.

MS WTA Tour 2018 - biela skupina:

Jelina Svitolinová (6-Ukr.) - Petra Kvitová (4-ČR) 6:3, 6:3
Karolína Plíšková (7-ČR) - Caroline Wozniacka (2-Dán.) 6:2, 6:4

Tabuľka:

1. Karolína Plíšková 1 1 0 2:0 2
. Jelina Svitolinová 1 1 0 2:0 2
3. Caroline Wozniacka 1 0 1 0:2 0
. Petra Kvitová 1 0 1 0:2 0