Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

V kauze Čistý deň skúma generálna prokuratúra spis a postup orgánov

Budova Generálnej prokuratúry. Foto: TASR/Michal Svítok

Týranie chovancov v Čistom dni, na ktoré upozornila opozičná poslankyňa Národnej rady SR Natália Blahová (SaS), sa podľa televízie Markíza nepotvrdilo a spis pôjde do archívu.

Bratislava 16. júla (TASR) - Generálna prokuratúra (GP) SR skúma vyšetrovací spis a postup orgánov činných v trestnom konaní v prípade resocializačného zariadenia Čistý deň. TASR o tom informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Reagovala na vyjadrenie SaS, že generálna prokuratúra v prípade kazy Čistý deň zlyhala. Strana to uviedla v reakcii na zastavenie vyšetrovania týrania klientov resocializačného centra, o ktorom v piatok (12. 7.) informovala TV Markíza.

"V trestnej veci týkajúcej sa resocializačného zariadenia Čistý deň Generálna prokuratúra SR na pokyn generálneho prokurátora z vlastnej iniciatívy preskúmava vyšetrovací spis a postup orgánov činných v trestnom konaní v predmetnej veci," odpovedala GP na kritiku opozičnej strany.

Týranie chovancov v Čistom dni, na ktoré upozornila opozičná poslankyňa Národnej rady SR Natália Blahová (SaS), sa podľa televízie Markíza nepotvrdilo a spis pôjde do archívu. V zariadení sa však po vyšetrovaní potvrdili podozrenia zo sexuálneho zneužívania, jeden zamestnanec bol odsúdený a súd s ďalším pokračuje.