Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia

V Trnavskom kraji na Župnej olympiáde sa zúčastnilo 900 študentov

Ilustračná fotka. Foto: TASR

Župná olympiáda stredoškolskej mládeže je podľa Viskupiča dôkazom, že mladí ľudia sa športu venujú s chuťou a zanietením.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Trnava 27. apríla (TASR) - Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej mládeže Trnavského kraja. Konal sa 25. a 26. apríla na viacerých športoviskách v Trnave, informoval organizátor podujatia Trnavský samosprávny kraj (TTSK).

"Olympiáda je medzi študentmi z roka na rok populárnejšia, v tomto roku bola účasť o sto žiakov vyššia ako vlani. Zástupcovia 37 stredných škôl TTSK súťažili v deviatich disciplínach a najlepší postúpili na celoštátne kolo," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Na slávnostnom otvorení sa zúčastnili aj úspešní trnavskí športovci - kladivár Libor Charfreitag a olympijský oheň zapálil krasokorčuliar nastupujúcej generácie a študent Športového gymnázia v Trnave Adam Hagara.

Mladí počas dvoch dní súťažili v mixvolejbale, basketbale, florbale, bedmintone, stolnom tenise, futsale, silovom päťboji a aerobiku na športoviskách stredných škôl. Atletické disciplíny absolvovali športovci na Mestskom atletickom štadióne.

"Svoju aktívnu kariéru som už síce ukončil, avšak mojou snahou je motivovať mládež, aby sa niektorému zo športov venovali naplno. Viem, že pokiaľ budú vytrvalí a budú na sebe intenzívne pracovať, úspech sa dostaví," uviedol Charfreitag.

Župná olympiáda stredoškolskej mládeže je podľa Viskupiča dôkazom, že mladí ľudia sa športu venujú s chuťou a zanietením. "Aj toto je dôvod, prečo sme sa pred pár rokmi rozhodli modernizovať a budovať športovú infraštruktúru na celom území kraja. Verím, že vytvárame plnohodnotné zázemie aj pre nadaných študentov, o ktorých raz možno budeme počuť v správach z olympiády," dodal.

TTSK aktuálne stavia novú telocvičňu pri Strednej odbornej škole podnikania v remeslách a službách v Senici, prístavbu telocvične pri Strednej zdravotníckej škole v Skalici a najbližšie je v pláne rekonštrukcia telovýchovného areálu Strednej priemyselnej školy technickej v Trnave.