Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia

ZŠ na Bernolákovej ulici vo Vranove bude mať nové multifunkčné ihrisko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Branislav Caban

Finančné náklady predstavujú 74.000 eur.

Vranov nad Topľou 24. septembra (TASR) – Základná škola (ZŠ) na Bernolákovej ulici vo Vranove nad Topľou bude mať nové multifunkčné ihrisko s mantinelovým systémom, ochrannými sieťami a umelou trávou, ktoré má slúžiť pre viacero športov, ako je napr. futbal, volejbal, hádzaná či basketbal. S jeho výstavbou tam začali v uplynulom týždni. Finančný náklad predstavuje 74.000 eur.

Cieľovou skupinou sú v prvom rade žiaci základnej školy, ktorí ho budú využívať v rámci výučby telesnej a športovej výchovy. "V popoludňajších hodinách bude slúžiť na krúžkovú činnosť a v neskorších popoludňajších hodinách aj pre obyvateľov sídlisk, ktoré sú v blízkosti tejto školy, keďže ihrisko bude vybavené aj umelým osvetlením," informovala TASR hovorkyňa radnice Eva Fedorňáková. Ide o prvé takéto ihrisko v areáli ZŠ na Bernolákovej ulici, ktorého výstavbu podporil Úrad vlády SR sumou 38.000 eur. Mesto ako jej zriaďovateľ financovalo 45 %, čo predstavuje 36.000 eur.

V meste je päť plnoorganizovaných základných škôl a jedna málotriedna škola. Multifunkčné ihrisko možno nájsť na dvoch z nich, a to na ZŠ Lúčna, kde je aj futbalové ihrisko s umelou trávou a ZŠ na Sídlisku II, tu sa nachádza aj atletický areál. Ďalšie multifunkčné ihrisko má mesto podľa hovorkyne schválené pre ZŠ Kukučínova. "Zároveň máme ľadovú plochu pri ZŠ Juh, pri ktorej sa nachádza aj tzv. pretlaková športová hala," priblížila.