Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia NHL

Brankár Gibson predĺžil kontrakt s Ducks o ďalšie tri roky

Na archívnej snímke hráči Anaheimu oslavujú víťazstvo v piatom zápase finále play off Západnej konferencie hokejovej NHL Anaheim Ducks - Chicago Blackhawks (5:4 po predĺžení) v noci na 26. mája 2015. Foto: TASR/AP

V pondelok sa dohodol s predstaviteľmi kalifornského klubu na novom trojročnom kontrakte v celkovej hodnote 6,9 milióna dolárov.

Anaheim 22. septembra (TASR) - Americký hokejový brankár John Gibson bude aj v nasledujúcich sezónach NHL obliekať dres Anaheimu Ducks. V pondelok sa dohodol s predstaviteľmi kalifornského klubu na novom trojročnom kontrakte v celkovej hodnote 6,9 milióna dolárov.

Talentovaný Gibson bol v minulom ročníku brankárskou dvojkou "káčerov", keď väčšinu sezóny kryl chrbát Dánovi Frederikovi Andersenovi. Príležitosť dostal v 23 stretnutiach, v ktorých vychytal 13 víťazstiev a dosiahol úspešnosť zásahov 91,4 percenta. V Anaheime s ním do budúcnosti pevne počítajú, na základe novej zmluvy by mal juniorský majster sveta z Ufy 2013 zostať v tíme Ducks až do konca sezóny 2018/19. Informáciu priniesla stanica TSN.