Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Černák asistoval, Tampa Bay však prehrala na ľade New Yorku Rangers

Obranca Tampy Bay Lightning Erik Černák (81) počas prvej tretiny hokejového zápasu NHL v stredu 7. februára 2024 v New Yorku. Foto: TASR/AP

Tampa prišla v druhej tretine o ruského zadáka Michaila Sergačova. Po zákroku Alexisa Lafrenierea pri mantineli ho odniesli na nosidlách so zraneným kolenom.

New York 8. februára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Erik Černák si v noci na štvrtok v NHL pripísal na konto asistenciu. Tampa Bay však prehrala na ľade New Yorku Rangers 1:3. Černák sa vrátil po sedemzápasovej absencii pre zranenie v hornej časti tela a bol štvrtý najvyťaženejší hráč tímu. Na ľade strávil 22:40 min a zaznamenal mínusový bod. Na treťom triumfe "jazdcov" za sebou sa dvoma gólmi podieľal Jimmy Vesey.

Osemnástimi zákrokmi prispel k víťazstvu Rangers brankár Jonathan Quick, ktorý vyzdvihol najmä defenzívnu prácu tímu: "Bolo to dnes o zodpovednosti od začiatku až do konca zápasu. Ak budeme hrať takto, máme šancu vyhrať každý zápas." Domáci viedli po dvoch tretinách 2:0, no Tampa záver ešte zdramatizovala po góle Brandona Hagela v 46. minúte po šikovnej bekhendovej prihrávke Černáka. Pre slovenského zadáka to bol šiesty bod (0+6) v 40. zápase v prebiehajúcej sezóne. Predtým hral naposledy 11. januára proti NJ Devils. Druhú asistenciu mal Nikita Kučerov a s 86 bodmi (32+54) je opäť na čele produktivity súťaže. Rangers si však náskok ustrážili a Vesey gólom do prázdnej bránky spečatil ich triumf.

Tampa prišla v druhej tretine o ruského zadáka Michaila Sergačova. Po zákroku Alexisa Lafrenierea pri mantineli ho odniesli na nosidlách so zraneným kolenom. Sergačov sa proti Rangers vrátil na ľad po 17-zápasovej pauze spôsobenej zranením nohy, ktoré utrpel vlani v decembri. "Nevyzerá to s ním dobre. Je mimoriadne ťažké vidieť ho opäť s takými bolesťami hneď v prvom zápase po tom, čo chýbal dlhší čas. Cítime s ním a veríme, že čo najskôr sa dá do poriadku," uviedol jeho spoluhráč Victor Hedman.

Toronto zvíťazilo nad Dallasom 5:4. Ústrednou postavou Maple Leafs bol William Nylander, ktorý vsietil dva góly a pridal aj asistenciu. Jeho spoluhráč z útoku John Tavares mal bilanciu 1+2. Dallasu nepomohli ani dva presné zásahy Jevgenija Dadonova. Ten deväť minút pred koncom tretej tretiny vyrovnal z trestného strieľania na 3:3, no ešte v tej istej minúte prišiel zlomový moment stretnutia - dva góly Toronta v priebehu 20 sekúnd na 5:3. "Skvele sme odpovedali na vyrovnávajúci gól, bola to paráda. Veľký vplyv na zápas mali dnes aj špeciálne tímy a som rád, že sme využili až tri presilovky," zhodnotil Auston Matthews, ktorý si v drese Toronta pripísal gól i asistenciu. Bodoval už vo ôsmom zápase v sérii.

Chicago prehralo piaty duel za sebou, vo svojej aréne podľahlo Minnesote 1:2. Víťazný gól hostí zaznamenal v polovici tretej tretiny Marcus Foligno. Jediný gól Chicaga dal jeho brat Nick Foligno. Bol to ich prvý vzájomný súboj v NHL. Dvoma asistenciami sa za hostí prezentoval Vinni Lettieri, ktorý sa do zostavy vrátil po zranení prvýkrát od 30. decembra. Brankár Filip Gustavsson prispel k triumfu Minnesoty 20 zákrokmi, no s výkonom tímu nebol spokojný: "Zobrali sme dva body, ale nebolo ti príliš pekné. Druhá tretina bola z našej strany veľmi zlá, našťastie sme v tretej našli spôsob ako vyhrať. Musíme sa z toho poučiť a snažiť sa hrať lepšie."



NHL - sumáre:

New York Rangers – Tampa Bay Lightning 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Góly:
22. Vesey (Goodrow, Pitlick), 38. Brodzinski (Kreider, Wheeler), 59. Vesey (Goodrow, Trocheck) – 46. Hagel (ČERNÁK, Kučerov). Brankári: Quick - Vasilevskij, strely na bránku: 24:19



Toronto Maple Leafs – Dallas Stars 5:4 (1:2, 2:0, 2:2)

Góly:
7. Nylander (Rielly), 24. Tavares (Nylander), 33. Matthews (Tavares), 52. Marner (Matthews, Knies), 52. Nylander (Tavares, Bertuzzi) – 15. Benn (Pavelski, Robertson), 18. Dadonov (Dellandrea, Suter), 52. Dadonov (tr. str.), 59. Johnston (Heiskanen, Marchment). Brankári: Samsonov - Wedgewood, strely na bránku: 31:31



Chicago Blackhawks – Minnesota Wild 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

Góly:
34. N. Foligno (Kurashev, Raddysh) – 13. Lucchini (Lettieri, Duhaime), 51. M. Foligno (Lettieri, Faber). Brankári: Mrázek - Gustavsson, strely na bránku: 21:25



Slovák v akcii:

Erik Černák (Tampa Bay) 22:40 0 1 1 -1 0 0



/pozn.: počet odohratých minút, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/