Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Dallas Stars vyradil Modanov dres s číslom číslo 9

Legenda Dallasu Stars Mike Modano zdraví fanúšikov Foto: TASR/AP

Štyridsaťtriročný Modano bol kľúčovým hráčom Dallasu, ktorý v roku 1999 získal Stanley Cup.

Dallas 9. marca (TASR) - Dres s číslom 9 si už nikdy neoblečie žiadny hokejista Dallasu Stars. Zámorský klub NHL pred zápasom s Minnesotou Wild vyvesil dres ikony klubu Mikea Modana pod strop arény American Airlines Center a pripravil bývalému vynikajúcemu útočníkovi nádhernú a emotívnu ceremóniu.

Modano bol prvou voľbou Minnesoty North Stars v drafte v roku 1998 a kariéru ukončil ako najlepší strelec aj nahrávač narodený v USA. Svoju poslednú sezónu odohral v ročníku 2010/2011 v drese Detroitu Red Wings, predtým pôsobil 20 sezón v organizácii Stars. Prvé štyri sezóny hral v Minnesote a ďalších 16 po presťahovaní klubu v Dallase.

Štyridsaťtriročný Modano bol kľúčovým hráčom Dallasu, ktorý v roku 1999 získal Stanley Cup a na ceremóniu prišli aj jeho bývalí spoluhráči z úspešného tímu na čele s členom Siene slávy NHL brankárom Eddiem Belfourom, či skvelým kanonierom Brettom Hullom, ktorý strelil v pamätnom finále proti Buffalu Sabres víťazný gól a rozhodol o zisku pohára.



"Je to pre mňa obrovská česť," povedal Modano, ktorý sa pri ceremónii len ťažko bránil slzám. Modano stál v strede klziska a za tónov emotívnej hudby sledoval ako sa jeho dres nasvietený bodovým svetlom dvíha pod strop. Potom sa k nemu pridala aj rodina. "Je ťažko opísať moje pocity, ale znamená to pre mňa veľa. Vždy som k tomuto klubu patril a patrím," dodal Modano, ktorý pôsobí v Stars ako poradca.

Modano je štvrtým hráčom v histórii klubu, ktorého dres vyvesili pod strop a dostal sa tak do spoločnosti Neala Brotena, Billa Goldsworthyho a Billa Mastertona. V NHL odohral Modano 1419 zápasov v základnej časti, v ktorých strelil 561 gólov a zaznamenal 813 asistencií. V play off nastúpil za 176 duelov, strelil v nich 58 gólov a na 88 asistoval.