Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia NHL

Gól a asistencia Tatara nezabránili prehre Detroitu so San Jose

Hráč Detroitu Teemu Pulkkinen (56) mieri puk do brány tímu San Jose v piatok, 13. novembra 2015 Foto: TASR/AP

Dvadsaťštyriročný útočník v 4. minúte svojím štvrtým tohtosezónnym gólom otvoril skóre duelu, keď po prieniku Dylana Larkina parádnou strelou zápästím prekonal Martina Jonesa v bránke žralokov.

New York 14. novembra (TASR) - Slovenský hokejista v službách Detroitu Tomáš Tatar zaznamenal v domácom zápase NHL so San Jose gól a asistenciu, ani tie však nezabránili tesnej prehre Red Wings 2:3.

Dvadsaťštyriročný útočník v 4. minúte svojím štvrtým tohtosezónnym gólom otvoril skóre duelu, keď po prieniku Dylana Larkina parádnou strelou zápästím prekonal Martina Jonesa v bránke "žralokov". Hostia však tromi zásahmi otočili skóre a vybudovali si dvojgólový náskok. V 59. minúte sa podarilo domácim už iba skorigovať na konečných 2:3, delovkou z prvej sa presadil fínsky mladík Teemu Pulkkinen po siedmej tohtosezónnej asistencii Tatara. Jeho krajan Tomáš Jurčo sa opäť nezmestil do zostavy "červených krídel".



Red Wings prestrieľali súpera 28:14, ale brankár hostí Martin Jones svoj tím podržal. "Pálili sme na nich jednu strelu za druhou, no skrátka nám to nepadalo," uviedol pre mlive.com Tatar. "Nabudúce musíme odviesť lepšiu prácu pred súperovou bránkou. Bol to náročný duel. Hralo sa hore-dole a Sharks nám dávali góly," dodal slovenský krídelník, ktorý okrem gólu a asistencie opečiatkoval aj hornú žŕdku Jonesovej bránky.

Sezónny debut absolvoval hviezdny center Detroitu Pavel Dacjuk, ktorý sa vrátil do zostavy po júnovej operácii členka. Počas takmer 21 odohratých minút vyslal na bránku Sharks štyri strely, no do kanadského bodovania sa nezapísal. "Mal som pár dobrých striedaní, ale rád by som strelil aj gól. To by bolo dnes pre tím veľmi dôležité," povedal ruský útočník pre agentúru AP. Tréner San Jose Peter DeBoer bol s výsledkom spokojný. "Možno sme nemali veľa striel, ale tie naše šance, ktoré sme si vypracovali, boli čisté," poznamenal. Brankár Detroitu Jimmy Howard čelil iba 14 strelám, ale z nich ho postupne prekonali až traja hráči - Melker Karlsson, Matt Nieto a Joe Pavelski.

Hokejisti New Yorku Islanders zvíťazili v noci na sobotu na ľade Anaheimu 4:1. Slovenský brankár "ostrovanov" Jaroslav Halák sledoval zápas zo striedačky, medzi žŕdkami dostal tentoraz príležitosť Nemec Thomas Greiss, ktorý si pripísal 24 úspešných zákrokov. Dvoma gólmi sa na triumfe Islanders podieľal dánsky center Frans Nielsen, o jediný domácich sa postaral kanonier Corey Perry, ktorý sa s 301 gólmi osamostatnil na druhom mieste historického poradia strelcov Ducks.

Ruský brankár Sergej Bobrovskij mal výrazný podiel na tom, že Columbus triumfoval na ľade Pittsburghu 2:1. V zápase sa blysol 28 úspešnými zákrokmi, o čisté konto ho obral až 57,7 sekundy pred koncom Švéd Patric Hörnqvist, ktorý pri hre bez brankára úspešne tečoval strelu obrancu Krisa Letanga. "V zápase nebolo veľa šancí, ale Bobrovskij predviedol niekoľko dôležitých zákrokov. Pôsobil sebavedomo a vyrovnane. Je škoda, že si neudržal shutout, ale víťazstvo berieme," tešil sa tréner Blue Jackets John Tortorella, ktorého tím sa aj bez Brandona Dubinského (zranenie v hornej časti tela) vyhol tretej prehre v rade.

sumáre NHL:
PITTSBURGH PENGUINS - COLUMBUS BLUE JACKETS 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Góly: Hörnqvist (Letang, Perron) - 32. Hartnell (Saad, Goloubef), 33. Saad (Murray, Foligno). Brankári: Fleury - Bobrovskij, strely na bránku: 29:28, 18.610 divákov.

WASHINGTON CAPITALS - CALGARY FLAMES 2:3 pp (0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)
Góly:
46. Latta (Laich, Alzner), 56. Beagle (Burakovsky, Niskanen) - 28. Frolík (Bennett), 42. Monahan (Hudler, Wideman), 62. Monahan (Brodie, Hamilton). Brankári: Grubauer - Rämö, strely na bránku: 36:29, 18.506 divákov.

DETROIT RED WINGS - SAN JOSE SHARKS 2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Góly:
4. TATAR (Larkin, Kronwall), 59. Pulkkinen (Kindl, TATAR) - 8. Karlsson (Thornton, Tennyson), 18. Nieto (Dillon, Vlasic), 31. Pavelski (Martin, Braun). Brankári: Howard - Jones, strely na bránku: 28:14, 20.027 divákov.

ANAHEIM DUCKS - NEW YORK ISLANDERS 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Góly:
32. Perry (Rakell, Kesler) - 7. Nelson (Okposo, Grabovskij), 30. Clutterbuck (Boychuk, DeHaan), 43. Nielsen (Bailey, Lee), 57. Nielsen (Lee, Bailey). Brankári: Chudobin - Greiss, strely na bránku: 25:29, 17.174 divákov.

Slovák v akcii:
Tomáš Tatar (Detroit)
17:54 1 1 2 +1 2 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty. brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/