Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Hossa s gólom a asistenciou, bodoval v piatom zápase v rade

Marián Hossa z Chicaga Blackhawks Foto: TASR/AP

Na začiatku druhej tretiny otvoril skóre, v 58. minúte asistoval pri presnom zásahu Jonathana Toewsa.

New York 6. februára (TASR) - Slovenský hokejista Marián Hossa prispel v noci na štvrtok v zámorskej NHL gólom a asistenciou k výhre Chicaga v Anaheime 2:0. Útočník "jastrabov" bodoval už v piatom zápase v rade a súčasne si pripísal do "tabuľky pravdy" dva plusové body, vďaka čomu sa v tejto štatistike delí o druhé miesto v celej súťaži.

Hossa na začiatku druhej tretiny súboja dvoch najlepších tímov profiligy skóroval po krížnej prihrávke od Patricka Sharpa. Slovenský legionár prejavil dostatok skúseností, keď zachoval rozvahu, brankára Jonasa Hillera si položil na ľad a otvoril gólový účet.

"Dostal som skvelý pas od Sharpieho a ešte lepšiu robotu odviedol Tazer, ktorý mi odtiahol obrancu spred bránky a všetko som mal zrazu otvorené. Snažil som sa položiť si brankára na ľad a zasunúť mu puk poza chrbát," cituje Hossu denník Chicago Sun Times. Hossa bol v hale Honda Center aj pri druhom úspechu hostí, keď v útočnom pásme zachytil rozohrávku domácich "káčerov" a po jeho spätnej prihrávke uzavrel skóre zápasu Jonathan Toews. Skvelý výkon podal brankár Corey Crawford, ktorý zneškodnil všetkých 29 striel "káčerov". Hossa je štvrtým najproduktívnejším hráčom obhajcu trofeje s bilanciou 24+26, v posledných piatich dueloch nazbieral tri góly a štyri asistencie. Slovenský olympionik má v štatistike +/- celkovo +26 bodov rovnako ako Chris Kunitz z Pittsburghu, len o dva body viac má v "tabuľke pravdy" americký líder Matt Niskanen z Pittsburghu.

Hokejisti Pittsburghu potvrdili úlohu favorita, keď zvíťazili na ľade Buffala 5:1. Rozdielový gól v súboji prvého s posledným mužstvom tabuľky Východnej konferencie dal v 23. minúte kapitán Penguins Sidney Crosby. Najproduktívnejší hráč súťaže, ktorý si celkovo pripísal dva body (1+1), sa prešmykol medzi brániacimi hráčmi Sabres a prudkou strelou pod hornú žrď nedal Ryanovi Millerovi šancu zasiahnuť. Produktivite NHL tak Crosby kraľuje už s celkovým súčtom 77 zápisov (28+49). Jeho najbližší prenasledovatelia Ryan Getzlaf z Anaheimu (64 bodov, 27+37) a John Tavares z New Yorku Islanders (64 bodov, 23+41) majú o priepastných 13 bodov menej.

San Jose si poradilo s Dallasom 2:1 po predĺžení. Úvodný gól "žralokov" dal v 39. minúte uzdravený český útočník Martin Havlát, ktorý tečoval strelu obrancu Scotta Hannana. Hostia však v treťom dejstve zásluhou ruského mladíka Valeria Ničuškina vyrovnali a vynútili si tak predĺženie. V jeho druhej minúte ale opäť zabodoval Havlát, keď asistoval pri góle Tommyho Wingelse. Sharks si tak mierne vylepšili nelichotivú výsledkovú bilanciu z posledných dní, keď vyhrali po druhý raz z posledných šiestich zápasov.


výsledky:

Buffalo - Pittsburgh 1:5 (1:1, 0:2, 0:2)


Góly: 6. Stafford (Ennis) - 16. Zolnierczyk (Adams, Crosby), 23. Crosby (Niskanen), 38. Malkin, 46. Gibbons (Sutter), 53. Neal (Malkin, Orpik). Brankári: Miller - Fleury, strely na bránku: 25:34.



Anaheim - Chicago 0:2 (0:0, 0:1, 0:1


Góly: 21. HOSSA (Sharp, Rozsíval), 58. Toews (HOSSA). Brankári: Hiller - Crawford, strely na bránku: 29:25.


San Jose - Dallas 2:1 po predĺžení (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)


Góly: 39. Havlát (Hannan, Sheppard), 62. Wingels (Havlát, Hannan) - 47. Ničuškin (Daley, Seguin). Brankári: Stalock - Lehtonen, strely na bránku: 21:20.



Slováci v akcii:

Marián Hossa (Chicago) 19:16 1 1 2 2 2 0
Michal Handzuš (Chicago) 17:01 0 0 0 0 1 01
/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/