Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Hviezdy týždňa sú po All Star víkende Matthews, McDavid a DeBrincat

Na snímke Austin Matthews. Foto: TASR/AP

Prvou hviezdou sa stal Matthews, ktorého tím triumfoval v sobotnom Zápase hviezd NHL. Vo finále exhibičného miniturnaja zvíťazil nad Tímom Connora McDavida 7:4.

New York 5. februára (TASR) - Hokejoví útočníci Auston Matthews z Toronta, Connor McDavid z Edmontonu a Alex DeBrincat z Detroitu získali v zámorskej NHL ocenenie pre hráčov uplynulého týždňa, ktorý bol v znamenaní All Star víkendu v Toronte. Informoval o tom oficiálny web profiligy.

Prvou hviezdou sa stal Matthews, ktorého tím triumfoval v sobotnom Zápase hviezd NHL. Vo finále exhibičného miniturnaja zvíťazil nad Tímom Connora McDavida 7:4. Matthews si zároveň odniesol cenu pre najužitočnejšieho hráča (MVP), keď v dvoch dueloch nazbieral štyri kanadské body (2+2).

McDavid sa stal celkovým víťazom v súťažiach zručností, ktoré tradične okorenili víkend v predvečer zápasu hviezd. Kapitán Edmontonu nazbieral v ôsmich disciplínach dokopy 25 bodov, za ním skončil Cale Makar z Colorada (20) a domáci Matthews (18). McDavid získal odmenu milión dolárov, vyhral súťaž o najrýchlejšieho korčuliara, v práci s hokejkou, presnosti streľby a aj záverečnú prekážkovú dráhu.

DeBrincat, ktorý 31. januára odohral svoj 500. duel v NHL, bol v Zápase hviezd súčasť víťazného tímu Austona Matthewsa. V dvoch stretnutiach nazbieral až šesť bodov (3+3) a v semifinále proti Tímu Hughes premenil rozhodujúci nájazd.