Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Larkin bodoval v 12. zápase v rade, napodobnil Abdelkadera

Americký hokejista Dylan Larkin. Foto: TASR/AP

Dvadsaťsedemročný center sa stal prvým hráčom Detroitu s 10 presnými zásahmi v jednom kalendárnom mesiaci od Justina Abdelkadera a jeho výkonu z marca 2015.

New York 1. februára (TASR) - Americký hokejista Dylan Larkin skóroval v nočnom zápase NHL, v ktorom jeho Detroit podľahol Ottawe 2:3 po predĺžení. Kapitán Red Wings strelil 23. gól v sezóne a predĺžil svoju bodovú sériu už na 12 stretnutí, nazbieral v nich 10 gólov a šesť asistencií.

Dvadsaťsedemročný center sa stal prvým hráčom Detroitu s 10 presnými zásahmi v jednom kalendárnom mesiaci od Justina Abdelkadera a jeho výkonu z marca 2015. Larkin skóroval od 7. januára desaťkrát, čo je najlepší strelecký výkon v lige v tomto období spoločne s Eliasom Petterssonom z Vancouveru a Austonom Matthewsom z Toronta.

Marc-Edouard Vlasic sa postaral o jeden z dvoch gólov San Jose, ktoré prehralo na ľade Anaheimu 2:3 po predĺžení. Skúsený Kanaďan skóroval v treťom zápase za sebou. Podarilo sa mu to iba ako štvrtému obrancovi v klubovej histórii vo veku 36 a viac rokov, pred ním to dokázali len Brent Burns, Dan Boyle a Rob Blake.

Obranca Tyson Barrie odohral jubilejný 800. zápas v základnej časti NHL, no nemal po ňom najlepšie pocity - jeho Nashville prehral s Los Angeles 2:4.