Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Mrzí ma to, ale v Soči hrať nebudem, oznámil smutnú správu Višňovský

Ľubomír Višňovský Foto: TASR/Pavel Neubauer

Pre slovenskú reprezentáciu je to tak druhá veľká strata po tom, čo vo štvrtok večer prišli zo zámoria informácie o neúčasti útočníka Mariána Gáboríka.

New York 7. februára (TASR) - Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský podľa vlastných slov neposilní reprezentačný výber na ZOH v Soči. Skúsený bek to uviedol v rozhovore pre pravda.sk. "Bohužiaľ, nevyšlo to. Nie som dostatočne zdravý a lekári rozhodli, že pre mňa bude lepšie, keď olympiádu vynechám a ostanem v New Yorku trénovať a doliečovať sa," uviedol 37-ročný ofenzívny obranca.

Višňovský utrpel v októbri 2013 otras mozgu po zákroku Rileyho Nasha z Caroliny a do súťažného kolotoča sa vrátil až koncom januára. V NHL stihol síce odohrať päť zápasov, ale do začiatku ZOH sa nedostal do potrebnej fyzickej kondície.

"Na ľade cítim, že to ešte nie je v poriadku. Chýba mi kondička. Bohužiaľ tri a pol mesiaca som nemohol nič robiť a potom som mal len štrnásť dní na to, aby som sa do toho dostal. Stihol som zápasy pred prestávkou, ale napriek tomu nie som dosť zdravý. Mrzí ma to, lebo som pre štart na olympiáde robil všetko. Bohužiaľ to nevyšlo," dodal rodák z Topoľčian.

Podľa Višňovského je ešte minimálna šanca, že by napokon do Soči pricestoval. "Ešte sa skúsim v piatok porozprávať s generálnym manažérom Garthom Snowom, ale na 99,9 % je to už isté. Nemám s čím argumentovať, lebo na ľade nie som stopercentný. Chalanom budem v Soči držať palce. Je to celé smutné najmä preto, že som sa chcel pod piatimi kruhmi rozlúčiť s chlapcami v reprezentačnom drese," cituje Višňovského portál pravda.sk