Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

NHL: Barzal, Boeser a Keller sú finalistami na zisk Calderovej trofeje

Mathew Barzal, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Mená finalistov zverejnil oficiálny web zámorskej hokejovej profiligy, víťaz si cenu prevezme 20. júna na slávnostnom galavečere v Las Vegas.

New York 23. apríla (TASR) - Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika sezóny NHL získa jeden z trojice Mathew Barzal (New York Islanders), Brock Boeser (Vancouver Canucks) a Clayton Keller (Arizona Coyotes). Mená finalistov zverejnil oficiálny web zámorskej hokejovej profiligy, víťaz si cenu prevezme 20. júna na slávnostnom galavečere v Las Vegas.

Boesera draftovali "kosatky" v roku 2015 z 23. miesta. V prebiehajúcej sezóne musel pre zranenie chrbta vynechať až 16 zápasov, napriek tomu stihol v 62 dueloch nazbierať 55 bodov za 29 gólov a 26 asistencií. Dvadsaťjedenročný americký krídelník sa zúčastnil aj na tohtoročnom Zápase hviezd NHL a získal cenu pre najužitočnejšieho hráča.

Barzala si v tom istom roku vybrali zo 16. miesta Islanders. V sezóne 2017/2018 nastúpil na všetky zápasy základnej časti a ovládol kanadské bodovanie nováčikov, keď získal 85 bodov (22+63). Dvadsaťročný kanadský center odohral tri 5-bodové zápasy, čo sa mu podarilo ako prvému nováčikovi v profilige od ročníka 1917/1918.

Po Kellerovi siahla v roku 2016 Arizona a stal sa sedmičkou draftu. Devätnásťročný rodák z amerického Missouri odohral vo svojej prvej kompletnej sezóne v NHL všetkých 82 duelov s bilanciou 23 gólov a 42 asistencií.