Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

NHL: Bjorkstrand skóroval ako prvý Dán v Zápasoch hviezd

Na archívnej snímke Tyler Bertuzzi (59) a Oliver Bjorkstrand (22) počas druhej tretiny hokejového zápasu NHL v Seattli. Foto: TASR/AP

Spomedzi dánskych hráčov sa na takomto podujatí predtým predstavili iba dvaja - brankár Frederik Andersen v rokoch 2020 a 2022 a útočník Frans Nielsen v roku 2017.

Toronto 4. februára (TASR) - Dánsky hokejový útočník Oliver Bjorkstrand sa stal prvým hráčom zo svojej krajiny, ktorý skóroval v Zápase hviezd NHL. V drese tímu Nathana MacKinnona sa gólovo presadil v semifinálovom stretnutí All Star víkendu, v ktorom však jeho mužstvo prehralo 3:4 po samostatných nájazdoch. Pre 28-ročného Bjorkstranda išlo o prvú účasť v Zápase hviezd.

Spomedzi dánskych hráčov sa na takomto podujatí predtým predstavili iba dvaja - brankár Frederik Andersen v rokoch 2020 a 2022 a útočník Frans Nielsen v roku 2017.

Cenu pre najužitočnejšieho hráča si odniesol americký útočník Auston Matthews, ktorý doviedol svoj tím k celkovému triumfu. Matthews sa stal piatym hráčom Toronta Maple Leafs, ktorý získal cenu MVP pre najužitočnejšieho zápasu Zápasu hviezd. Pred ním si ju odniesli Vincent Damphousse (1991). Bruce Gamble (1968), Frank Mahovlich (1963) a Eddie Shack (1962). Zaujímavosťou je, že všetci okrem Damphoussea (Chicago) ju získali, keď sa akcia konala v Toronte. Matthews získal toto ocenenie ako piaty hráč narodený v USA. Spomedzi amerických rodákov sa najužitočnejšími hráčmi Zápasu hviezd stali Matthew Tkachuk (2023), Brock Boeser (2018), Bill Guerin (2001) a Mike Richter (1994).

Fanúšikovia v Toronte pískali na českého útočníka Davida Pastrňáka. Ten patrí k najlepším strelcom súťaže a na lídra priebežného poradia Matthewsa (40) stráca 7 gólov. Jeho Boston je na čele Východnej konferencie, Matthewsove Toronto je priebežne šieste. Aj preto Pastrňák zareagoval na piskot fanúšikov ironicky: "Vedel som, že ma asi vypískajú. Dobre, že (Tím Matthews) dnes zvíťazil. Už nejaké víťazstvá potrebovali, tak uspeli aspoň dnes."