Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: Hráčmi týždňa sa stali Greiss, Perlini a McDavid

Brankár New Yorku Islanders Thomas Greiss. Foto: TASR/AP

Nemecký brankár Greiss mal v uplynulom týždni najviac zákrokov spomedzi všetkých brankárov, priemer inkasovaných gólov v štyroch dueloch 1,25 a 95,9% úspešnosť zásahov.

New York 18. marca (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali brankár New Yorku Islanders Thomas Greiss, krídelník Chicaga Blackhawks Brendan Perlini a center Edmontonu Oilers Connor McDavid.

Za prvú hviezdu zvolili tridsaťtriročného nemeckého brankára, ktorý mal v uplynulom týždni najviac zákrokov spomedzi všetkých brankárov profiligy (116), priemer inkasovaných gólov v štyroch dueloch 1,25, 95,9% úspešnosť zásahov a dosiahol aj jeden shutout. "Ostrovanov" priviedol k trom víťazstvám a späť na čelo Metropolitnej divízie.

Perlini nazbieral v troch dueloch päť gólov a dve asistencie a aj jeho zásluhou natiahli Blackhawks víťaznú sériu na päť stretnutí a priblížili sa k pozíciám play off. Dvadsaťdvaročný rodák z Anglicka zaznamenal svoj prvý hetrik v kariére NHL pri triumfe nad svojím bývalým klubom Arizonou Coyotes 7:1.

Dvadsaťdvaročný McDavid nazbieral v štyroch dueloch deväť bodov za tri góly a šesť asistencií a v tretej sezóne za sebou prekonal hranicu sto bodov (105 b).