Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

NHL: St. Louis otočilo duel vo Winnipegu

Hráč St. Louis Blues Jaden Schwartz. Foto: TASR/AP

Hráči Vegas mohli v prípade triumfu na ľade San Jose ukončiť sériu.

New York 19. apríla (TASR) - Hokejisti Caroliny Hurricanes zvíťazili v noci na piatok vo 4. stretnutí štvrťfinále Východnej konferencie play off zámorskej NHL nad Washingtonom Capitals tesne 2:1 a vyrovnali stav série na 2:2 na zápasy. Hráči St. Louis Blues prehrávali po dvoch tretinách na ľade Winnipegu Jets 0:2, no v záverečnom dejstve duel otočili a nakoniec sa radovali z výhry 3:2. Rovnakým pomerom vedú aj v sérii. V treťom nočnom zápase vyhralo domáce San Jose Sharks nad Vegas Golden Knights 5:2 a v sérii znížilo na 2:3.

Fínsky útočník Teuvo Teräväinen rozhodol v 40. minúte o víťazstve "hurikánov", keď strelil svoj prvý gól v play off NHL v kariére. Domácich podržal tridsiatimi úspešnými zákrokmi brankár Petr Mrázek. Warren Foegele otvoril skóre stretnutia už po 17 sekundách hry a zaznamenal najrýchlejší presný zásah Caroliny (predtým Hartford Whalers) v histórii organizácie. "Bojovali sme, dali sme do toho všetko. Naši obrancovia hrali veľmi dobre. Nemôžem nájsť správne slová na opísanie tejto partie hráčov," povedal podľa portálu nhl.com tréner víťazného tímu Rod Brind'Amour. Za hostí zaznamenal jediný presný zásah kapitán Alexander Ovečkin a bol to jeho celkovo 23. presilovkový gól vo vyraďovacej časti.

Dokonalý obrat "Bluesmanov" zariadili Ryan O'Reilly, Brayden Schenn a 15 sekúnd pred koncom dal víťazný gól Jaden Schwartz. "Verili sme si navzájom, verili sme nášmu systému a hrali sme ako jeden tím. Všetci sme tvrdo pracovali, boli sme kompaktní v defenzíve a nakoniec sme sa dočkali odmeny. Séria je veľmi vyrovnaná," uviedol Schwartz. Úvodný gól duelu strelil domáci Adam Lowry už v 12 sekunde, čo je historicky najrýchlejší presný zásah Winnipegu/Atlanty Trashers v play off profiligy. V drese Jets nenastúpil Marko Daňo. Slovenského útočníka povolali vo štvrtok do prvého tímu z farmy Manitoba Moose, ktorej tesne unikla miestenka v play off AHL.

Hráči Vegas mohli v prípade triumfu na ľade San Jose ukončiť sériu. "Žraloci" to však nepripustili a zvíťazili 5:2. Za domácich dvakrát skóroval Tomáš Hertl, dva body si pripísali aj jeho spoluhráči Joe Pavelski (1+1) a Erik Karlsson (0+2). "Chceli sme dobre začať a podarilo sa nám to. Dostali sme sa do vedenia a onedlho sme pridali druhý gól. Vždy sa lepšie hrá, keď sa nemusíte naháňať od prvej minúty," vyhlásil český útočník. Trénera hostí Gerarda Gallanta po zápase mrzelo, že jeho tím nevyužil príležitosť ukončiť sériu. "Chceli sme to uzavrieť dnes, no pokúsime sa o to na domácom štadióne. Súper hral dnes veľmi dobre. Máme teraz niekoľko dní na regeneráciu a pripravíme sa na veľký nedeľňajší zápas."

Štvrťfinále Východnej konferencie - 4. zápas



CAROLINA HURRICANES - WASHINGTON CAPITALS 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 1. Foegele (Slavin, Williams), 40. Teräväinen (Niederreiter, Aho) - 31. Ovečkin (Orlov, Eller). Brankári: Mrázek - Holtby, strely na bránku: 24:31, 19.202 divákov.

/stav série: 2:2/

Štvrťfinále Západnej konferencie - 5. zápasy



WINNIPEG JETS - ST. LOUIS BLUES 2:3 (2:0, 0:0, 0:3)

Góly: 1. Lowry (Tanev, Copp), 14. Hayes (Byfuglien) – 42. O'Reilly (Perron, Schenn), 54. Schenn (Sundqvist, Bouwmeester), 60. Schwartz (Bozak). Brankári: Hellebuyck - Binnington, strely na bránku: 31:29, 15.321 divákov.

/stav série: 2:3/

SAN JOSE SHARKS - VEGAS GOLDEN KNIGHTS 5:2 (2:1, 1:0, 2:1)

Góly: 2. Hertl (E. Karlsson, Nyquist), 11. Couture (Meier, E. Karlsson), 33. Goodrow (Braun, Ryan), 55. Hertl (Pavelski, Thornton), 59. Pavelski (Kane) – 20. Smith (Miller, W. Karlsson), 52. Marchessault (Miller, W. Karlsson). Brankári: Jones - Fleury, strely na bránku: 29:32, 17.562 divákov.

/stav série: 2:3/