Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia NHL

Pospíšil sa dohodol s Calgary na dvojročnom predĺžení zmluvy

Center Calgary Flames Martin Pospíšil (76) a brankár Chicaga Blackhawks Petr Mrázek a obranca Nikita Zaitsev počas druhej tretiny hokejového zápasu NHL. Foto: TASR/AP

Pospíšil debutoval v NHL vlani 4. novembra na ľade Seattlu a hneď v prvom zápase v profilige vsietil gól.

Calgary 8. februára (TASR) - Slovenský hokejista Martin Pospíšil sa dohodol na dvojročnom predĺžení zmluvy s klubom NHL Calgary Flames. Nový jednocestný kontrakt mu vynesie 1 milión USD ročne. Informovala o tom oficiálna webová stránka Calgary. ktoré si vybralo slovenského krídelníka v roku 2018 V 4. kole draftu.

"Odkedy sme Martina draftovali, je u neho vidieť obrovský progres a vyspelosť. Stal sa dôležitou súčasťou nášho tímu. Sme nadšení, že sa sme sa s ním dohodli na dvojročnom predĺžení spolupráce," uviedol pre klubový web generálny manažér "plameňov" Craig Conroy.

Pospíšil debutoval v NHL vlani 4. novembra na ľade Seattlu a hneď v prvom zápase v profilige vsietil gól. V drese Flames nastúpil v tejto sezóne v 34 zápasoch, na konto si pripísal štyri góly, sedem asistencií a 37 trestných minút. S desiatimi plusovými bodmi mu patrí medzi nováčikmi štvrté miesto.