Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia NHL

Quick sa v počte víťazstiev v historickej tabuľke vyrovnal Hašekovi

Brankár New York Rangers Jonathan Quick (vpravo) oslavuje s Erikom Gustafssonom (vľavo). Foto: TASR/AP

Quicka prekonal iba v 58. minúte strelou švihom slovenský obranca Šimon Nemec, pre ktorého to bol tretí gól v profilige.

New York 12. marca (TASR) - Američan Jonathan Quick vychytal v noci na utorok svoje 389. víťazstvo v zámorskej NHL. Tridsaťosemročný brankár sa 19 zákrokmi podieľal na víťazstve NY Rangers nad New Jersey (3:1) a v počte víťazstiev sa v historickej tabuľke vyrovnal na 16. mieste Čechovi Dominikovi Hašekovi.

Quicka prekonal iba v 58. minúte strelou švihom slovenský obranca Šimon Nemec, pre ktorého to bol tretí gól v profilige. Trojnásobný víťaz Stanleyho pohára stráca spomedzi brankárov narodených v USA iba dve víťazstvá na druhého Ryana Millera, štatistike kraľuje John Vanbiesbrouck (882).

V rovnakom stretnutí ukončil švédsky útočník Mika Zibanejad svoje 30-zápasové čakanie na gól v hre 5 na 5. Center elitného útoku Rangers otvoril skóre stretnutia a dosiahol na métu 20 gólov v prebiehajúcom ročníku. Stal sa piatym hráčom v histórii organizácie, ktorý zaznamenal aspoň 20 presných zásahov v siedmych sezónach za sebou. Pridal sa k Rodovi Gilbertovi, Vicovi Hadfieldovi a Andymu Bathgateovi, najviac sezón s 20 gólmi v sérii si pripísal Jean Ratelle (8).

Drew Doughty asistenciou prispel k víťazstvu Los Angeles nad NY Islanders (3:0). Pre tridsaťštyriročného obrancu to bol 660. bod v kariére, čím prekonal Butcha Goringa na ôsmom mieste v histórii organizácie Kings.

Hráči St. Louis presvedčivo zdolali Boston na jeho ľade (5:1). Blues strelili v TD Garden aspoň päť gólov prvýkrát od 7. marca 1991, keď na ľade Bruins remizovali 5:5. Tromi bodmi sa na triumfe hostí podieľal fínsky útočník Kasperi Kapanen, ktorý zároveň vyrovnal svoje bodové maximum v jednom stretnutí profiligy.