Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Rangers vyhrali nad Coloradom, tréner Laviolette so 783. triumfom

Hokejisti New Yorku Rangers Alexis Lafreniere (13), Vincent Trocheck (16) a Erik Gustafsson (56) sa tešia po strelení víťazného gólu na 2:1 v predĺžení zápasu zámorskej hokejovej NHL New York Rangers - Colorado Avalanche v New Yorku v pondelok 5. februára 2024. Foto: TASR/AP

Po prestávke vyplnenej All Star exhibíciou pokračovala NHL len dvoma zápasmi. Avalanche viedli od 18. minúty vďaka Nathanovi MacKinnonovi.

New York 6. februára (TASR) - Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili v noci na utorok v zámorskej NHL nad Coloradom 2:1 po predĺžení. O triumfe rozhodol v 62. minúte Alexis Lafreniere. Tešili sa aj hráči New Yorku Islanders, ktorí uspeli na ľade Toronta 3:2, keď sa 122 sekúnd pred koncom tretej časti presadil Pierre Engvall.

Po prestávke vyplnenej All Star exhibíciou pokračovala NHL len dvoma zápasmi. Avalanche viedli od 18. minúty vďaka Nathanovi MacKinnonovi, ktorý predviedol peknú individuálnu akciu. Obkorčuľovaním vlastnej bránky nabral plnú rýchlosť, v strednom pásme sa zbavil dvojice brániacich hráčov a strelou pomedzi betóny Jonathana Quicka otvoril skóre. Dvadsaťosemročný kanadský útočník predĺžil svoju bodovú sériu na 14 zápasov (13+16) a gólovú na päť duelov (deväť presných zásahov). Je prvým hráčom v histórii Colorada, ktorý má na konte dve bodové série minimálne 14 stretnutí v tej istej sezóne.

Artemij Panarin v polovici tretej časti vyrovnal za prispenia nešťastného teču brániaceho MacKinnona a v predĺžení zariadil Lafreniere víťazstvo pre Rangers. Kouč domácich Peter Laviolette prekonal Ala Arboura a posunul sa na siedme miesto v zozname profiligy s najväčším počtom trénerských víťazstiev (783). "Myslím, že to bol skvelý spôsob, ako začať po prestávke a dostať sa do tempa. Dokázali sme sa vrátiť do zápasu, doviedli sme duel do víťazného konca a budeme sa snažiť na tom stavať. Ak začneme ťahať sériu, určite si tým vybudujeme sebavedomie," uviedol pre nhl.com Laviolette.

Aj v druhom stretnutí uspel newyorský tím. Hrdinom stretnutia bol v 58. minúte Engvall, ktorý odohral predchádzajúce štyri sezóny za Maple Leafs. Toronto švédskeho krídelníka takmer pred rokom vymenilo do tímu New York Islanders. "Celý zápas bol vyrovnaný a je výborné, že sme po prestávke vyhrali. Už dlho som neskóroval, takže nebudem klamať, bol to naozaj skvelý pocit," povedal 27-ročný Švéd, ktorý bekhendom pomedzi nohy prekonal Iľju Samsonova. Za hostí sa presadili aj Mathew Barzal a Kyle MacLean, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. V drese domácich získal dva body (1+1) kapitán John Tavares. Najužitočnejší hráč All Star exhibície Auston Matthews si pripísal jednu asistenciu. Toronto neuspelo po troch víťazstvách v rade. Islanders zase triumfovali po troch prehrách. "Myslím si, že sme kontrolovali hru počas väčšej časti zápasu a vytvorili sme si veľa dobrých príležitostí. Mohli sme to Sorokinovi trochu viac skomplikovať, pretože evidentne dobre videl a je to dobrý brankár," poznamenal Tavares.



NHL - sumáre:


New York Rangers - Colorado 2:1 po predĺžení (0:1, 0:0, 1:0 – 1:0)

Góly: 42. Panarin (Miller, Schneider), 62. Lafreniere (Zibanejad, Quick) – 19. MacKinnon (Makar, Manson). Brankári: Quick - Georgijev, strely na bránku: 29:33



Toronto - New York Islanders 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Góly: 21. Marner (Tavares, Matthews), 46. Tavares (Rielly, Nylander) - 11. Barzal (Reilly, Lee), 23. MacLean (Clutterbuck), 58. Engvall (Nelson, Palmieri). Brankári: Samsonov - Sorokin, strely na bránku: 37:29