Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia NHL

Sergačovov návrat trval necelé dve tretiny, Fabri vyrovnal rekordy

Slovenský hokejový obranca v drese Tampy Bay Lightning Erik Černák (81) stojí nad svojím spoluhráčom Michailom Sergačovom, ktorého ošetruje tímový lekár po zranení nohy v zápase zámorskej NHL New York Rangers - Tampa Bay Lightning v New Yorku v stredu 7. februára 2024. Foto: TASR/AP

Nepríjemný moment pre 25-ročného Sergačova prišiel v prostrednej perióde.

New York 8.februára (TASR) - Iba necelé dve tretiny trval návrat Michaila Sergačova do zostavy Tampy v zámorskej hokejovej NHL. Ruský obranca nastúpil po zdravotných problémoch prvýkrát od 19. decembra, no v súboji na ľade New Yorku Rangers (1:3) sa opäť zranil a do šatne ho museli odniesť na nosidlách.

Nepríjemný moment pre 25-ročného Sergačova prišiel v prostrednej perióde. Po súboji s Alexeiom Lafrenierom sa mu ľavé koleno dostalo do neprirodzenej polohy a v dueli nemohol pokračovať. Predtým vynechal 17 zápasov, rovnako pre zranenie nohy. "Je mimoriadne náročné vidieť ho s takou bolesťou hneď v prvom zápase po návrate. Samozrejme, modlíme sa za neho, no nevyzerá to dobre," reagoval jeho spoluhráč z obrany Victor Hedman.

Okolo Sergačova sa po jeho páde na ľad zišiel celý tím Tampy, o jeho zdravotný stav sa zaujímali aj hráči Rangers. "Bolo vidno, že im na ňom záleží, všetci opustili striedačku. Je to pre neho veľmi ťažký moment, emócie prepukli naplno. Tu už ide o viac ako iba o hokej," reagoval na nepríjemný moment Jon Cooper, tréner Tampy. Ten mohol po sedemzápasovej absencii zaradiť do zostavy aj slovenského zadáka Erika Černáka, ktorý v tretej tretine prihral na jediný gól Tampy.

Vydarenú nováčikovskú sezónu v drese Minnesoty prežíva Brock Faber. Dvadsaťjedenročný americký obranca sa podieľal na víťaznom góle svojho tímu na ľade Chicaga (2:1) a pripísal si už svoj tridsiaty bod (4+26) v 50. zápase prebiehajúcej sezóny. Vyrovnal tak klubový rekord v bodoch obrancu-nováčika, ktorý má na konte bývalý český zadák Filip Kuba zo sezóny 2000/01. Jeho 26. asistencia v jednom ročníku je zároveň vyrovnaním zápisu akéhokoľvek nováčika v histórii organizácie Wild.