Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Útočníka Stamkosa zo Soči vyradil röntgenový snímok: Je to sklamanie

Hokejista Tampy Bay Lightning Steven Stamkos (na ľade v bielom) naráža do vlastnej brány v 2. tretine zápasu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins - Tampa Bay Lightning v Bostone 11. novembra 2013. Foto: TASR/AP

Trojnásobný účastník MS a kanonier Tampy Bay je mimo hry už takmer tri mesiace.

Tampa Bay 6. februára (TASR) - Hokejový útočník Steven Stamkos nebude reprezentovať Kanadu na ZOH v Soči.

Jeho neúčasť potvrdil generálny manažér Tampy Bay a národného výberu "javorových listov" Steve Yzerman po tom, ako röntgenový snímok preukázal po zlomenine holennej kosti nespôsobilosť zápasovej záťaže.

Dvadsaťtriročný kanonier "bleskov" chcel odohrať v noci na nedeľu duel NHL proti Detroitu a následne odletieť do dejiska Hier. Definitívu o jeho neúčasti pod piatimi kruhmi potvrdilo stredajšie vyšetrenie.

"Po zhliadnutí snímku vysvetlil Dr. Gutentag mne aj Stevenovi, že holenná kosť ešte nie je po zlomenine pripravená na záťaž. V blízkej budúcnosti by tak nemal zasahovať do hry," cituje portál nhl.com Yzermanove slová. Vyhliadky rekonvalescencie sú síce dobré, Stamkos však nezasiahne do súťažného duelu, pokým nebude stopercentne v poriadku. V rehabilitácii bude pokračovať s tímom trénerov v Tampe najbližšie 2-3 týždne.


Galéria: Kanonier Tampy Bay S. Stamkos narazil do bránky





Trojnásobný účastník MS je mimo hry už takmer tri mesiace. Do olympijskej sezóny mal vydarený vstup, veď do 11. novembra minulého roka, keď sa zranil, bol so 14 gólmi najlepším kanonierom NHL.



Napriek zrýchlenému procesu rekonvalescencie, snahe lekárov či jeho vôli napokon neabsolvuje svoju premiéru pod piatimi kruhmi.

"Je to veľké sklamanie. Verím, že sme urobili všetko pre to, aby som mohol byť na olympiáde. Rád by som reprezentoval Kanadu, ale pre dlhý uzdravovací proces nemôžem. Chcem sa poďakovať tréningovému aj lekárskemu tímu za ich tvrdú prácu a teším sa na návrat v drese Tampy," vyjadril sa Stamkos, ktorý mal patriť v Soči k lídrom kanadského výberu na ceste za obhajobou zlata z Vancouvera.

Trénerovi "javorových listov" Mikeovi Babcockovi zostalo tak na súpiske jedno voľné miesto. To by mohol zaplniť Stamkosov spoluhráč z Tampy Martin St. Louis, v hre je ale aj kapitán Philadelphie Claude Giroux či líder Caroliny Eric Staal.