Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Budaj sa pokúsi zastaviť rozbehnutý Boston

Peter Budaj Foto: TASR/AP

´Medvedi´ ťahajú sériu dvanástich víťazstiev v rade.

Boston 24. marca (TASR) - Víťaznú sériu hokejistov Bostonu Bruins v zámorskej NHL môže v zápase v noci na utorok prerušiť slovenský brankár Peter Budaj. Ten podľa zámorských médií nastúpi v bránke Montrealu Canadiens na horúcom ľade "medveďov", ktorí ťahajú sériu dvanástich víťazstiev po sebe.

Tréner kanadského tímu Michel Therrien sa rozhodol dať prednosť slovenskému reprezentantovi preto, že hneď na ďalší deň hrá Montreal v Buffale a tam nastúpi Carey Price. Budaj chytal naposledy 12. marca práve proti Bostonu, keď z 32 striel inkasoval štyri góly a jeho tím prehral 1:4. Napriek tomu má 31-ročný Slovák proti "medveďom" solídnu štatistiku. Zo siedmich štartov v kariére vychytal štyri víťazstvá v riadnom čase a jedno v predĺžení s úspešnosťou 91,3 percenta a s priemerom 2,64 inkasovaného gólu na zápas.

Dvanásťzápasová víťazná séria Bostonu je najdlhšia v klubovej histórii od sezóny 1970/1971, kedy sa Bruins tešili 13-krát po sebe. Už len dve víťazstvá delí Boston od vyrovnania rekordnej klubovej série z ročníka 1929/1930. V drese Bostonu pôsobia dvaja slovenskí obrancovia Zdeno Chára a Andrej Meszároš.