Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Martin Marinčin si užíva prvé hry, pomáhajú mu rady od Cháru

Martin Marinčin Foto: TASR/AP

K pohode mu prispieva aj ubytovací poriadok. Na izbe je totiž s ďalším košickým rodákom a olympijským debutantom Tomášom Jurčom.

Soči 12. februára (TASR) - Debutant slovenskej hokejovej reprezentácie Martin Marinčin si užíva zimnú olympiádu a verí, že sa čo najviac naučí od kapitána slovenských hokejistov. Zdeno Chára totiž pred príchodom do Soči vyhlásil, že sa bude o mladého obrancu starať.

"Jasné, plní to," povedal dvadsaťjedenročný bek po štvrtkovom tréningu. "Stále sa mi snaží pomáhať a určite aj keď spravím nejaké chyby po zápase, tak mi ich vysvetlí. Byť v tíme so Zdenom Chárom je výborný pocit. Aj v šatni cítiť, že je skutočný líder, každý ho počúva, zvlášť my, mladí," pokračoval.

Marinčin sa po troch rokoch v nižších zámorských súťažiach presadil aj v najlepšej lige sveta a svojimi výkonmi si vybojoval miesto v prvom tíme Edmontonu. "Olejárom" sa síce nedarí, figurujú na predposlednej priečke celej NHL, no mladý slovenský bek vyniká a v hodnotení +/- (+4) kraľuje tímovej štatistike.

"Pre takého mladého hráča ako som ja, je to super. Najmä, keď dostane takúto šancu a toľko priestoru na ľade. Zo začiatku mi to síce veľmi nešlo, no postupne som si na zápasy v NHL zvykol a som rád, že dobrá forma prišla teraz pred zimnou olympiádou. Darí sa mi a chcem to zúročiť práve na tomto turnaji."

K pohode mu prispieva aj ubytovací poriadok. Na izbe je totiž s ďalším košickým rodákom a olympijským debutantom Tomášom Jurčom: "Je to klasika ešte z HC Košice a juniorskej reprezentácie. Stále sme boli spolu. Zatiaľ si to tu užívam. Včera večer sme sa boli prejsť, je to tu krásne." Jediné, čo ho trápi je, že sa ešte úplne neaklimatizoval. "Problémy mám večer. Síce chodím spať skôr, no v noci sa budím, takže to ešte nie je ono," dodal.