Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

Tomáš Kopecký hovorí v Soči o top obrane

Na snímke slovenský hokejový reprezentant Tomáš Kopecký počas rozhovoru s novinármi po príchode do dejiska XXII. zimných olympijských hier v Soči v pondelok 10. februára 2014. Foto: TASR/Jakub Súkup

Po asi šiestich hodinách v Soči začal Kopecký vnímať časový posun. Nasledujúce hodiny a zrejme aj ďalší deň sú v znamení aklimatizačných procesov.

Soči 10. februára (TASR) - Slnečnými lúčmi ožiarené olympijské mesto Soči sa v pondelok stalo svedkom pristátia hviezd.

Tých športových, konkrétne hokejových a popoludní bola podľa informácie slovenského tlačového atašé v prímorskom dejisku ZOH už celá ekipa z NHL. Hráči i ďalší predstavitelia profiligy prileteli v troch strojoch, neskôr popoludní v treťom lietadle aj Andrej Sekera s Richardom Pánikom.

Už predtým sa s prímorskou olympijskou dedinou zoznámili ich deviati krajania. Tomáš Kopecký spokojne referoval o príjemnom 9-hodinovom lete: "Bolo to fajn, v lietadle bolo dosť priestoru. Trochu sme si aj pospali. Zorganizované to bolo výborné. Väčšina z nás prišla do New Yorku už v sobotu večer a v nedeľu okolo pol štvrtej popoludní sme odlietali do Soči."

Podobne ako jeho spoluhráči, aj "Kopec" mal prvé dojmy vynikajúce. Po komfortnom lete ho čakalo atraktívne prostredie Olympijského parku: "Slniečko svieti a výhľad na hory je nádherný. Pre mňa tom síce nie je šok, ja to mám na Floride každý deň, ale samozrejme, že sme to tu nečakali."

Po asi šiestich hodinách v Soči začal Kopecký vnímať časový posun. Nasledujúce hodiny a zrejme aj ďalší deň sú v znamení aklimatizačných procesov: "Treba to vydržať a snažiť sa prehodiť si rytmus. Ako som počul, čaká nás aj zvykanie na ohromne veľký ľad, ale s tým sa musí vyrovnať každý."

Univerzálny útočník, použiteľný na krídle i na centri, považuje olympijský turnaj za podujatie, ktoré vyhrá skutočne ten najlepší. Popri nutnej dávke šťastia ambiciózny tím potrebuje v prvom rade spoľahlivého brankára: "Je to turnaj o dvoch týždňoch a všetko musí zapadnúť a treba ísť šťastiu v ústrety. Samozrejme, že tréneri to postavili tak, ako najlepšie vedeli. Myslím si v prvom rade, že máme veľmi dobrých brankárov a veľmi dobrú obranu, čo je dosť veľký základ úspechu. Ak mužstvo ubráni, nedostane gól, tak je vždy šanca, že ten jeden-dva góly dá. Dovolím si tvrdiť, že máme jednu z najlepších obrán na turnaji."