Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Ach, tie presilovky, vzdychal Tatar, Jágr vysvetľoval tretiu tretinu

Tréner Vladimír Vůjtek dáva pokyny svojim zverencom v osemfinálovom zápase hokejového olympijského turnaja Česká republika - Slovensko na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 18. februára 2014. Zľava Michal Handzuš, Marián Hossa a Tomáš Tatar. Foto: TASR/Michal Svítok

Mladý slovenský útočník Tomáš Tatar však víťazstvo súpera 5:3 nijako nespochybňoval.

Soči 18. februára (TASR) - Aj keď to nebolo len o tom, česko-slovenskú hokejovú kvalifikáciu o štvrťfinále olympijského turnaja rozhodli presilovky.

Mužstvo okolo charizmatického Jaromíra Jágra využilo hneď prvú, potom tretiu a k úspechu 5:3 mu pomohla aj početná výhoda počas power play Slovákov.

Stredajšie večerné štvrťfinále v Soči tak patrí Čechom a slovenský hokej nebude mať možnosť oplatiť USA zahanbujúcu prehru 1:7 z prvého vystúpenia na turnaji. Proti Česku sa črtala podobná katastrofa, 0:4 v 36. minúte bolo hrozivé skóre.

"V kabíne sme si povedali, že chlapci, ak chceme za ten národ niečo dokázať, musíme zabojovať. Dostali sme sa do zápasu a chýbal gólik. Veril som, že dostaneme nejakú presilovku, v ktorej tam prejde nejaká strela. Myslel som si, že to nemôže byť tak, ako proti Rusku, že súper len dostával presilovky. A navyše aj Česi ich mali dosť a dali z nich góly, aj my sme chceli nejakú šancu, ale bohužiaľ neprišla," ponosoval sa Tomáš Tatar.

Mladý slovenský útočník však víťazstvo súpera 5:3 nijako nespochybňoval: "Bola to naša chyba, že sme prehrávali 0:4. No pravda je, že sme ukázali, čo v nás je, a stiahli sme to, v závere tam skvele Marián Hossa bojoval, prikryl si tam puk a vtedy som už čakal, že vylúčia súpera, ale bohužiaľ, naopak, vylúčili nášho hráča a dostali sme piaty gól. Je to naša chyba, začali sme neskoro hrať."

Jágr si využitie presiloviek pochvaľoval
Českí hokejisti Marek Židlický (vľavo), Jaromír Jágr (uprostred) a Tomáš Plekanec sa tešia z gólu v zápase skupiny-C medzi Švédskom a ČR na XXII. zimných olympijských hrách v Soči 12. februára 2014.
Foto: TASR/AP
Prirodzene, že Jágr si využitie presilových hier pochvaľoval. "My sme sa dostali hore. Bol to začiatok, aký sme chceli mať. Samozrejme, že potom to dopadlo trochu ináč, nemali sme také predstavy o závere. Ale tak to už chodí, odišli nám sily. Nemožno sa na to pozerať len negatívne."

Jágr v mix-zóne zdôraznil, že v niektorých zápasoch sa pri dvoch kvalitných súperoch podarí jednému odskočiť a tomu druhému zase doťahovať: "Tak ako vyleteli Švédi na nás, tak sme vyleteli teraz my na Slovákov. Získali sme si náskok a nehrali sme to tak umne ako Švédi," zdôraznil Jágr. V prvom zápase v základnej fáze Česi prehrávali 0:4 a napokon prehrali 2:4: "Švédi si proti nám uhrali tú obranu ďaleko lepšie ako my. To je jasné a z toho sa musíme poučiť. My sme hrali naopak stále dopredu a asi sme si tým museli prejsť, aby sme proti Američanom hrali rozumnejšie."