Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Bojnice majú záujem vybudovať zberný dvor za 600 až 800-tisíc eur

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zberný dvor bude situovaný v okrajovej časti v areáli, kde má byť komplexne vybudované celé nové zázemie pre technické služby.

Bojnice 18. júla (TASR) - Vybudovať nový zberný dvor pre potreby odpadového hospodárstva v kúpeľnom meste má záujem samospráva Bojníc v spolupráci so svojou príspevkovou organizáciou Technické služby Bojnice. Na investičnú akciu v hodnote 600.000 až 800.000 eur chce žiadať financie z fondov Európskej únie. Zámer realizácie projektu ako i finančnú spoluúčasť mesta odobrili bojnickí mestskí poslanci na svojom dnešnom rokovaní.

"Zberný dvor bude situovaný v okrajovej časti v areáli, kde má byť komplexne vybudované celé nové zázemie pre technické služby. Ideme žiadať nenávratný finančný príspevok vo výške 600.000 až 800.000 eur na vybudovanie spevnených plôch, nákup techniky a nákup kontajnerov," ozrejmil riaditeľ Technických služieb Bojnice Dušan Hnát.

Prostriedky na investičnú akciu bude príspevková organizácia mesta žiadať z Operačného programu Kvalita životného prostredia, v tejto súvislosti mestskí poslanci podľa Hnáta odsúhlasili aj finančnú spoluúčasť mesta vo výške 40.000 eur a schválili prvú úpravu rozpočtu organizácie. "Náš rozpočet bol upravený v kapitálových výdavkoch, v kapitálovej časti o 800.000 eur," spresnil.

Nové zázemie pre technické služby by sa malo nachádzať v blízkosti kruhového objazdu smerom na Opatovce nad Nitrou. Stávajúci dvor je v súčasnosti situovaný na ulici Rybníčky, v blízkosti Okrajovej ulice.