Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Campana fest predstaví umelcov z Čiech, Brazílie, USA a Francúzska

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ako informovali organizátori zo skupiny Campana Batucada, súčasťou programu budú aj alegorický sprievod, aktivity pre deti, koncerty skupín a iné.

Nitra 6. septembra (TASR) – Hudobný program, rytmy samby a rôzne workshopy ponúkne festival Campana fest 2019. Na Svätoplukovom námestí v centre Nitry sa bude konať 14. septembra.

Ako informovali organizátori zo skupiny Campana Batucada, súčasťou programu budú aj alegorický sprievod, aktivity pre deti, koncerty skupín i autogramiáda slovenských olympijských víťazov v rýchlostnej chôdzi. „Na našich cestách svetom sme spoznali množstvo úžasných a nadaných ľudí. Pri oslavách 11. narodenín existencie našej skupiny sme sa o naše zážitky rozhodli podeliť s verejnosťou a zároveň ukázať, čo pre nás bubnovanie vlastne znamená,“ uviedol zakladateľ Prvej školy samby a líder bubnovej show Campana Batucada Igor Holka.

Do Nitry prídu na Campana fest umelci z Čiech, Brazílie, USA a Francúzska. „Všetci sa spoločne stretnú na jednom pódiu, kde si v rámci hlavného programu zahrajú s Campana Batucada. Okrem toho alegorický sprievod prejde pešou zónou, ktorá zaburáca v rytmoch bubnov. Hudobníci, tanečníci, športovci, rekordne dlhá limuzína i pouliční umelci vtiahnu obrovskou energiou všetkých do najfarebnejšieho sprievodu,“ dodal Holka.