Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Dizajnér Richard Otott predstaví svoje diela v Galérii Foyer

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Otott je absolventom Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. V Galérii Foyer sa prezentuje základnými stavebnými prvkami grafického dizajnu, ktorými sú piktogramy.

Nitra 12. februára (TASR) – Galéria Foyer v Starom divadle Karola Spišáka (SDKS) v Nitre predstaví tvorbu grafického dizajnéra Richarda Ototta. Vernisáž výstavy Babylon sa bude konať 20. februára, samotná výstava potrvá do 29. marca.

Richard Otott je absolventom Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. V Galérii Foyer sa prezentuje základnými stavebnými prvkami grafického dizajnu, ktorými sú piktogramy. Výstava Babylon pozostáva z troch cyklov. "Prvý je venovaný Babylonskej veži, druhú časť prezentácie tvoria štyri nové obrazy, ktoré sú venované jeho obľúbeným hudobným interpretom a v treťom cykle výstavy budú prezentované dva obrazy venované autorovým jeho deťom," uviedla kurátorka výstavy Marta Hučková Kocianová.

Ako pripomenula, pripravovaná výstava pripomína, že piktogram sa stal neoddeliteľnou súčasťou nášho života v rámci orientácie pre všetkých ako prostriedok neverbálnej komunikácie. "Piktogram je tak určovateľom kritérií ohľaduplnosti v medziľudskej komunikácii," dodala Hučková Kocianová.