Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Levická pôrodnica je podľa expertov najlepšia v Nitrianskom kraji

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Z nadštandardných služieb poskytuje levická nemocnica možnosť otca pri pôrode, bezbolestný pôrod v epidurálnej analgézii a výber pôrodníka.

Levice 19. júla (TASR) - Pôrodnica Nemocnice Levice bola v minulom roku podľa hodnotenia expertov v projekte Sprievodca pôrodnicami najlepšia v Nitrianskom kraji. V roku 2018 sa v nej narodilo 1200 detí. Aj prvé tohtoročné bábätko prišlo na svet v Leviciach, dievčatko sa narodilo sekundu po polnoci.

Oddelenie gynekológie a pôrodníctva poskytuje komplexnú starostlivosť ženám zo 160-tisícovej spádovej oblasti. "Neustávame v úsilí zvyšovať hodnotu našich služieb pre pacienta. Preto v budúcom roku plánujeme výrazné investície do oddelenia gynekológie a pôrodníctva s cieľom zvyšovať komfort pacientok,“ uviedol riaditeľ nemocnice Anton Hanušín.

Z nadštandardných služieb poskytuje levická nemocnica možnosť otca pri pôrode, bezbolestný pôrod v epidurálnej analgézii a výber pôrodníka. Zdravotnícke zariadenie ponúka i možnosť psychoprofylaktickej prípravy na pôrod pre mamičky a ich partnerov pod vedením pôrodnej sestry špecialistky. Lekári v levickej pôrodnici v plnej miere podporujú bonding. Ak je novorodenec v poriadku a bez komplikácií, matka môže byť so svojím dieťaťom nepretržite od prvej chvíle po pôrode. Rodičky majú k dispozícii aj laktačnú sestru, ktorá sa venuje len podpore dojčenia. Bábätká sa dokrmujú iba pri veľkom váhovom úbytku alebo pri nedostatku materského mlieka. Plne dojčených detí je pri odchode z pôrodnice približne 80 percent.