Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska komunitná nadácia podporí verejnoprospešné projekty mladých

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Prioritou programu je podpora inklúzie detí a mladých ľudí z Ukrajiny a iných znevýhodnených skupín v meste Nitra na základe rovesníckej pomoci.

Nitra 2. apríla (TASR) - Nitrianska komunitná nadácia (NKN) opäť podporí aktivity mladých ľudí. V rámci vzdelávacieho grantového programu Mladí nitrianski filantropi vyhlásila prvú tohtoročnú výzvu na predkladanie verejnoprospešných projektov.

Ako uviedla NKN, cieľom je podporiť ľudí, ktorí majú chuť spraviť niečo zmysluplné pre svoje okolie. "Súčasťou grantového programu je aj bezplatné školenie, na ktorom sa účastníci naučia pripraviť si vlastné dobrovoľnícke projekty. Úspešní žiadatelia získajú na ich realizáciu granty do výšky 600 eur. Projekty sa môžu týkať napríklad oblasti životného prostredia, športu, voľnočasových aktivít či kultúry," informovala NKN.

Prioritou programu je podpora inklúzie detí a mladých ľudí z Ukrajiny a iných znevýhodnených skupín v meste Nitra na základe rovesníckej pomoci. "Termín uzávierky predkladania projektov je 3. máj 2024. Oprávnení žiadatelia sú mladí ľudia od 13 do 20 rokov pôsobiaci v meste Nitra," doplnila NKN.