Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska mestská polícia vlani zistila viac ako 14.000 priestupkov

Ilustračné foto. Foto: TASR Jaroslav Novák

Minulý rok príslušníci MsP zistili 14.051 priestupkov, väčšina z nich sa týkala parkovania.

Nitra 29. marca (TASR) - Mestská polícia (MsP) v Nitre vlani vykonala celkovo 5807 zákrokov. Ako informovala v správe o činnosti za rok 2023, boli medzi nimi poskytnutie prvej pomoci, spolupráca s policajným zborom, použitie donucovacích prostriedkov a ďalšia činnosť.

Minulý rok príslušníci MsP zistili 14.051 priestupkov, väčšina z nich sa týkala parkovania. "Dôvodom tohto stavu je predovšetkým zvýšená intenzita dopravy v meste spôsobená celkovým nárastom počtu vozidiel, pretrvávajúci deficit parkovacích miest hlavne na sídliskách a vysoký počet parkovacích miest so spoplatnením. Celková suma za uložené sankcie bola v roku 2023 vo výške 206.405 eur," uviedla MsP.

Priestupky v oblasti parkovania sa podľa MsP prejavili aj v počte prípadov použitia donucovacích prostriedkov. "Technický prostriedok na zabránenie odjazdu motorového vozidla, takzvaná 'papuča', bol použitý v 5305 prípadoch, v 11 prípadoch boli použité miernejšie formy donucovacích prostriedkov, hmaty a chvaty, v troch prípadoch spolu s putami. Všetky donucovacie prostriedky boli vyhodnotené ako opodstatnené a zákonné," doplnila MsP.