Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Policajti našli mužovi vyše 1,5 kg marihuany, drogy mal v dózach

Ilustračné foto Foto: TASR/PZ

Páchateľ pochádza z Nových Zámkov a bol zamestnaný ako agronóm.

Bratislava 20. februára (TASR) - Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy v spolupráci s políciou zadržali v Nových Zámkoch muža, ktorý pestoval marihuanu. Pri domových prehliadkach v utorok 18. februára našli u 31-ročného Štefana V. z obce Dvory nad Žitavou vyše 1,5 kilogramu sušenej zelenej rastliny.

Ako informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, zo zaisteného materiálu by sa dalo predbežne vyrobiť 1590 jednorazových dávok v hodnote za najmenej 15.900 eur. Nasušené rastliny boli navážené a uskladnené v sklených a umelohmotných dózach.

Policajný vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania a zároveň spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Muž bol zamestnaný ako agronóm. "V rámci svojej legálnej činnosti, ktorá mu umožňovala nenápadný a neobmedzený pohyb po poliach, takmer po celom západoslovenskom regióne, pestoval na odľahlých miestach rastliny rodu cannabis, ktoré následne po vysušení spracoval, navážil a uskladnil v dózach v rodinnom dome na adrese trvalého bydliska," priblížila Macíková.