Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

V Topoľčanoch otvorili nové klientske centrum, štátu usporí tisíce eur

Oficiálne otvorenie klientskeho centra štátnej správy v rámci reformy ESO za účasti predsedu vlády SR Roberta Fica (uprostred) a podpredsedu vlády a ministra vnútra SR Roberta Kaliňáka (vpravo) na Okresnom úrade v Topoľčanoch v pondelok 17. marca 2014. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Klientské centrum vzniklo v rámci reformy štátnej správy ESO.

Topoľčany 17. marca (TASR) – Na Okresnom úrade v Topoľčanoch dnes otvorili klientske centrum, ktoré vzniklo v rámci reformy štátnej správy ESO. Občania tu budú môcť na 24 pracoviskách v jednej budove vybaviť agendu dopravného inšpektorátu, odboru cestnej dopravy a pozemných komunikácií, z oblasti živnostenského podnikania, ale i životného prostredia či pozemkového a lesného odboru.

„Je to v poradí piate alebo šieste klientske centrum, ktoré otvárame v rámci reformy štátnej správy ESO. Ide o najväčšiu reformu miestnej štátnej správy, aká kedy bola na Slovensku robená. Očakávame od nej nielen to, že priblíži významne štátnu správu k občanovi, ale rovnako očakávame aj celkové úspory, ktoré by sa mohli pohybovať až na úrovni 700 miliónov eur po skončení celej tejto reformy. Naozaj, len tu v tejto budove a tým, že sa dali dohromady úrady, šetríme sumu približne 32.000 až 33.000 eur ročne,“ skonštatoval dnes pri otváraní nového klientskeho centra premiér Robert Fico.

Minister vnútra SR Robert Kaliňák ocenil, že po postupnom presťahovaní viacerých odborov do budovy Okresného úradu v Topoľčanoch tu občania vybavia okrem bežných služieb štátnej správy aj agendu spojenú s vydávaním dokladov.

„Je tu teda prítomná aj polícia, takže občania si nebudú musieť svoje veci vybavovať po okolí, ale v jednej budove. Nie je veľa miest, kde sa nám to už podarilo takto koncentrovať, takže toto je jedno z takých najvzorovejších klientskych centier, aké by sme si radi predstavili v každom okresnom meste,“ povedal Kaliňák.