Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Nitriansky kraj

V Bojnej vzniká nová zóna individuálnej bytovej výstavby

Ilustračné foto. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Súkromný investor plánuje pripraviť územie s celkovou rozlohou vyše 59 000 štvorcových metrov na výstavbu rodinných domov do roku 2020.

Bojná 21. júla (TASR) – V obci Bojná v okrese Topoľčany vzniká nová zóna individuálnej bytovej výstavby. Pribudnúť by v nej malo 46 pozemkov pre výstavbu rodinných domov. Súkromný investor plánuje pripraviť územie s celkovou rozlohou vyše 59 000 štvorcových metrov na výstavbu rodinných domov do roku 2020.

Súčasťou prípravy územia je jeho dopravné napojenie na cestnú sieť, napojenie na technickú infraštruktúru a vybudovanie prípojok inžinierskych sietí k hraniciam jednotlivých pozemkov. Podľa predloženej projektovej dokumentácie dosiahnu celkové náklady na vybudovanie zóny 1,5 milióna eur.

Zóna individuálnej bytovej výstavby s názvom Horný koniec bude v obci Bojná umiestnená na parcelách klasifikovaných ako orná pôda. Lokalita sa nachádza v severnej časti obce v blízkosti južnej strany záhradkárskej osady. V lokalite je čiastočne vybudovaný vodovod, ostatné inžinierske siete je potrebné napojiť z jestvujúcich sietí. Z celkovej plochy bude vyčlenená časť pre vybudovanie prístupovej komunikácie.

V súčasnosti je územie využívané ako orná pôda. Na základe územného plánu obec počíta s výstavbou v tejto lokalite. Investor prípravou územia na individuálnu bytovú výstavbu reaguje na požiadavky obyvateľov nielen samotnej Bojnej, ale aj okolitých obcí, ktorí majú záujem o individuálnu bytovú výstavbu v tejto lokalite. V súčasnosti má obec zhruba 2 040 obyvateľov, z toho je 1 400 v produktívnom veku.