Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V elektrárni v Mochovciach prebieha policajná razia

Ilustračné foto, Mochovce. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Policajný zásah má súvisieť s dodávateľskými firmami, ktoré sa zúčastňujú na dostavbe jadrovej elektrárne.

Bratislava/Mochovce 20. júla (Teraz.sk) - V elektrárni v Mochovciach prebieha policajná razia. Zásah má súvisieť s dodávateľskými firmami, ktoré sa zúčastňujú na dostavbe elektrárne. Polícia už v tejto súvislosti zadržala účtovné doklady. Informoval o tom portál aktuality.sk.

"Predmetom akcie sú zaisťovacie úkony v súvislosti so zabezpečovaním účtovných dokladov pre účely trestného konania," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl. Bližšie informácie prisľúbil poskytnúť ihneď, "ako to procesná situácia dovolí".

Hovorkyňa Slovenských elektrární Janka Burdová TASR informovala, že policajti vstúpili na stavbu tretieho a štvrtého bloku Atómových elektrární (AE) Mochovce do kancelárií bývalého dodávateľa dostavby elektrárne.

Okrem razie v priestoroch AE Mochovce vykonávajú policajti z Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v súčasnosti podobné zásahy aj na ďalších miestach, takmer na celom území Slovenska, napr. v Košiciach.

Trestnému stíhaniu už čelí elektráreň v Gabčíkove či jadrová elektráreň v Jaslovských Bohuniciach.

V minulosti odniesol špecializovaný tím množstvo dokumentov zo Slovenských elektrární. Hovorca policajného prezídia Michal Slivka uviedol, že v súvislosti s touto kauzou sa viedlo spolu päť trestných stíhaní, pričom v dvoch prípadoch bolo obvinených šesť osôb.

„Vo veci týkajúcej sa individuálnej účtovnej závierky Slovenských elektrární je v súčasnosti obvinená jedna osoba zo zločinu skresľovania údajov obchodnej a hospodárskej evidencie,“ informoval Slivka.