Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Nitriansky kraj

V Leviciach hlasovali o projektoch pre participatívny rozpočet

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

O projektoch, ktoré sa o zdroje uchádzajú, sa mohla verejnosť informovať ešte 28. februára na podujatí v levickej synagóge.

Levice 4. apríla (TASR) - Mesto Levice podporí aj v tomto roku verejnoprospešné projekty, ktoré chcú realizovať dobrovoľníci. Radnica najlepšie zámery zafinancuje z participatívneho rozpočtu.

O projektoch, ktoré sa o zdroje uchádzajú, sa mohla verejnosť informovať ešte 28. februára na podujatí v levickej synagóge. Následne mesto spustilo hlasovanie o projektoch. "Najviac, 318 hlasov, získal Csemadok, ktorý chce zorganizovať jubilejný folklórny večer s názvom 75 rokov v službách kultúry. Projekt Naučme sa spoločne, ktorý ponúka workshopy na rôznorodé témy, získal 297 hlasov. Zámer na vybudovanie altánku v areáli základnej školy na Saratovskej ulici podporilo 285 hlasujúcich a za projekt Zablúdené knižné búdky hlasovalo 163 ľudí," informoval magistrát.

Ako pripomenul, cieľom participatívneho rozpočtu má byť predovšetkým podpora aktívnych ľudí a ich zapojenie do rozhodovania o použití časti finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. "Podporené projekty potom slúžia obyvateľom Levíc a prispejú k skvalitneniu a zlepšeniu života v meste alebo jeho časti," doplnila radnica.