Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Nitriansky kraj

V okresoch Nitra a Zlaté Moravce sa volebné miestnosti zatvoria načas

Na snímke voliči vo volebnej miestnosti v ZŠ Fatranská v Nitre počas sobotňajšieho 2. kola prezidenta SR 6. apríla 2024. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Okresná volebná komisia potvrdila, že voľby v regióne prebiehali pokojne, ich priebeh nenarušili žiadne incidenty, ktoré by si vyžiadali prerušenie volieb.

Nitra 6. apríla (TASR) - Všetkých 212 volebných okrskov v okresoch Nitra a Zlaté Moravce by sa malo zatvoriť načas. Okresná volebná komisia potvrdila, že voľby v regióne prebiehali pokojne, ich priebeh nenarušili žiadne incidenty, ktoré by si vyžiadali prerušenie volieb.

Jediný vážnejší incident riešila polícia v obci Sľažany v okrese Zlaté Moravce, kde preverovala podnet týkajúci sa porušenia volebného moratória. Dôvodom bolo tričko s nápisom na zadnej strane s náznakmi porušenia pravidiel moratória, ktoré mal oblečené jeden z členov okrskovej volebnej komisie. Porušenie volebného moratória sa v tomto prípade nepotvrdilo.

Okrskové volebné komisie zaznamenali v druhom kole prezidentských volieb vyššiu účasť voličov v porovnaní s prvým kolom. Tá dosiahla v prvom kole v okresoch Nitra a Zlaté Moravce 56,78 percenta. V krajskom meste stúpol aj počet voličov, ktorí prejavili záujem voliť mimo svojho bydliska. Vydaných bolo 2397 hlasovacích preukazov, čo je v porovnaní s prvým kolom takmer o 500 viac.