Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Nitriansky kraj

Voľby sú na hornej Nitre bez incidentov

Na snímke voliči vo volebnej miestnosti v ZŠ Fatranská v Nitre počas sobotňajšieho 2. kola prezidenta SR 6. apríla 2024. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Voliči môžu v meste Bánovce nad Bebravou odovzdať svoj hlas v 18 volebných okrskoch.

Prievidza/Bánovce nad Bebravou 6. apríla (TASR) - Druhé kolo volieb prezidenta je v sobotu na hornej Nitre zatiaľ bez incidentov a pokojné. Pre TASR to zhodnotili zapisovatelia okresných volebných komisií (OVK) v Prievidzi a Bánovciach nad Bebravou.

Voľby v okresoch Prievidza a Partizánske sú podľa zapisovateľa OVK Jána Daňa zatiaľ v norme a bez vážnejších incidentov, členovia OVK navštívili i viacero volebných okrskov, aby ich skontrolovali.

Kontroly vo viacerých volebných okrskoch absolvovali i členovia OVK v Bánovciach nad Bebravou. Zapisovateľka OVK Emília Kšiňanová priblížila, že voľby v okrese Bánovce nad Bebravou sú pokojné, účasť odhadla na približne 40 percent.

Voliči môžu v meste Bánovce nad Bebravou odovzdať svoj hlas v 18 volebných okrskoch. Vo Veľkých Držkovciach vytvorili tri okrsky, v ostatných 41 obciach okresu po jednom volebnom okrsku.

Vo volebnom obvode Prievidza, pod ktorý spadá i okrem Prievidzského okresu i okres Partizánske, môžu v sobotu voliči odovzdať svoj hlas jednému z kandidátov v 183 okrskoch. Z toho 133 vytvorili v okrese Prievidza a 50 v okrese Partizánske. Zúčastniť sa na voľbách tam môže približne 143.000 oprávnených voličov.