Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Do konca roka má byť dobudovaná kanalizácia v časti Dyčka vo Vrábľoch

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Celkové náklady predstavujú po verejnom obstarávaní sumu 186.600 eur.

Vráble 18. júla (TASR) – Do konca tohto roka by mala byť kompletne ukončená výstavba kanalizácie vo Vrábľoch, mestskej časti Dyčka. Celkové náklady na jej dobudovanie po verejnom obstarávaní predstavujú sumu 186.600 eur. Formou dotácie z Environmentálneho fondu získalo mesto Vráble 150.000 eur, chýbajúcich 36.600 eur vykryje mesto z vlastného rozpočtu, potvrdila prednostka Mestského úradu Vráble Soňa Červená.

V súčasnosti je v Dyčke vybudovaná kanalizácia v úseku od hlavného zberača po koniec ulíc Vrábeľská a Hasičská. Kolaudačné konanie by sa malo uskutočniť 1. augusta tohto roka. Dotácia z Environmentálneho fondu bude určená na dobudovanie kanalizácie od Hasičskej cez Lúčnu ulicu po koniec Parkovej vrátane Gaštanovej ulice.

Západoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s., Nitra ako budúci prevádzkovateľ kanalizácie schválila zo svojho rozpočtu na dobudovanie kanalizácie na Dlhej ulici 300.000 eur. „Predpokladaný termín ukončenia realizácie je december 2016. Veríme, že pridelené finančné prostriedky pokryjú kompletné ukončenie kanalizácie v mestskej časti Dyčka,“ skonštatovala Červená.