Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Nitriansky kraj

Záujem o voľby na juhu Nitrianskeho kraja bol oproti 1. kolu vyšší

Na snímke členovia súboru ľudových tradícií Gyöngyösbokréta, ktorí prišli voliť v kroji, stoja pri členoch volebnej komisie vo volebnej miestnosti v 2. kole prezidentských volieb v obci Iža v okrese Komárno v sobotu 6. apríla 2024. Foto: TASR - Milan Drozd

Okrsková volebná komisia v Štúrove v okrese Nové Zámky krátko po otvorení volebných miestností riešila problém s členom komisie, ktorý bol pod vplyvom alkoholu.

Nové Zámky/Komárno 6. apríla (TASR) - Druhé kolo prezidentských volieb v južných okresoch Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) Nové Zámky a Komárno prebehlo pokojne a bez komplikácií. Potvrdili to okresné volebné komisie.

Okrsková volebná komisia v Štúrove v okrese Nové Zámky krátko po otvorení volebných miestností riešila problém s členom komisie, ktorý bol pod vplyvom alkoholu. "Okrsková komisia si problém vyriešila sama veľmi rýchlo jeho výmenou," skonštatovala zapisovateľka okresnej volebnej komisie.

V Kolárove v okrese Komárno 50-ročná členka volebnej komisie odvolila za svoju dcéru, ktorá nebola prítomná vo volebnej miestnosti. Dopustila sa tým priestupku, ktorý rieši polícia. Priebeh volieb nebol narušený.

Podľa odhadov členov okrskových komisií bol záujem voličov o voľby na južnom Slovensku výrazne vyšší ako v prvom kole. Volebná účasť v okrese Komárno vtedy dosiahla necelých 34 percent, v okrese Nové Zámky prevýšila 45 percent.