Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia

Práve teraz

Premiér Ľudovít Ódor avizuje trestné oznámenie pre podpis
pôvodnej zmluvy na mýtny systém medzi Národnou diaľničnou spoločnosťou (NDS) a SkyToll. Označil ju za absolútne nevýhodnú pre štát vo všetkých aspektoch.

Španielsky basketbalista Ricky Rubio oznámil prerušenie
kariéry. Dôvodom sú duševné problémy. Zatiaľ nie je známe, kedy a či vôbec bude tridsaťdvaročný rozohrávač pokračovať vo svojej kariére.

Jarmok, koncerty aj tradičnú mariánsku púť ponúknu tohtoročné
hodové a dožinkové slávnosti v Nitre. Ako informovala radnica, piaty ročník osláv sa bude konať počas víkendu 12. a 13. augusta na pešej zóne a Svätoplukovom námestí.

Francúzsky futbalista Randal Kolo Muani chce opustiť
Eintracht Frankfurt. Záujem o dvadsaťštyriročného útočníka prejavil francúzsky majster Paríž Saint-Germain.

Priemerná nákupná cena surového kravského mlieka sa
aj v júni 2023 znížila, a to o 4,3 % na úroveň 42,51 eura/100 kg. V medziročnom porovnaní bola priemerná nákupná cena mlieka vyššia o 1,5 %.

Úvod

Jeden baník prišiel o život a ďalší piati utrpeli zranenia pri
zemetrasení v uhoľnej bani Bielszowice na juhu Poľska. V sobotu o tom informovala spoločnosť PGG, ktorá baňu vlastní. TASR správu prevzala z agentúry PAP a denníka Gazeta Wyborcza.

Wall Street sa v piatok oslabila. Širší index S&P 500 a technologický
Nasdaq Composite klesli už štvrtý deň po sebe a zaznamenali najhoršie týždne od marca. Obchodníci totiž po zverejnení najnovších firemných výsledkov a údajov o vývoji zamestnanosti vyberali zisky.

Voľby do Národnej rady SR by na prelome júla a augusta vyhrala
strana Smer-SD so ziskom 20,3 percenta hlasov. Nasleduje Progresívne Slovensko (PS) so 16,9 percenta a Hlas-SD (13,4 percenta). Vyplýva to z prieskumu agentúry Ipsos pre denník Pravda.

Dopravná nehoda, ktorá sa stala v piatok popoludní
medzi obcami Malá Ida a Šemša v okrese Košice-okolie, si vyžiadala život 70-ročného vodiča z tohto okresu. Senior za volantom osobného vozidla značky Renault smeroval po ceste II/548 na Malú Idu.

Nehody a dôsledky záplav spôsobených intenzívnym dažďom
komplikujú od sobotňajšieho rána dopravu v Rakúsku. Informovala o tom agentúra APA.

Výstrahy pred búrkami prvého a druhého stupňa platia v sobotu
na celom Slovensku. Hrozia aj povodne. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na svojom webe. Búrky očakávajú odborníci aj v nedeľu.

Bývalého pakistanského premiéra a opozičného vodcu
Imrana Chána uznali za vinného v procese týkajúcom sa úplatkárstva a odsúdili ho na tri roky väzenia, oznámila v sobotu pakistanská štátna televízia.

Na Slovensku sa dosiaľ nezaznamenala cerkáriová dermatitída.
Na jej možný výskyt bol za posledných desať rokov prešetrovaný len jeden podnet. Ten sa však nepotvrdil. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková.

Viac než 60 percent dospelých občanov Nemecka sa obáva
dôsledkov vyplývajúcich z extrémneho počasia, vyplýva z výsledkov najnovšieho prieskumu inštitútu YouGov. TA

Požiar, ktorý vypukol na poli v okolí notoricky známej väznice
v iránskej metropole Teherán, tam spôsobil explóziu viacerých pozemných mín, uviedla v piatok večer iránska justícia.

Slovenská reprezentantka Romana Gajdošová obsadila na podujatí
Svetového pohára v kórejskom Yeongdo druhé miesto v šprint triatlone. Gajdošová dosiahla historický úspech, keď sa stala prvým triatlonistom zo Slovenska s pódiovým umiestnením na pretekoch SP.

Výstavba druhej etapy električkovej trate v bratislavskej Petržalke,
spojená s budovaním nových komunikácií a križovatiek, prináša od soboty dopravné obmedzenia na Jantárovej ceste. Zmeny v doprave by mali trvať do konca novembra.

Niekdajší kanadský hokejový obranca a neskôr tréner Bob
Murdoch zomrel vo veku 76 rokov. Lekári v roku 2019 diagnostikovali dvojnásobnému víťazovi Stanleyho pohára niekoľko závažných ochorení, vrátane Alzheimerovej choroby.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) začína v sobotu s opravou
električkovej trate na Jesenského ulici v Bratislave. Práce by mali trvať do 27. augusta. Električkové linky 1 a 4 tak majú v centre mesta dočasne pozmenenú trasu, premávajú cez tunel.

Ukrajina vydala v piatok poštové známky s vyobrazením
amerických stíhačiek F-16, ktoré potrebuje na ochranu pred ruskými útokmi. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.