Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Dobrý festival v Prešove prinesie zmeny v doprave

Ilustračné foto. Foto: TASR

Zmeny sa týkajú parkovania, zjednosmernenia Jesennej ulice i zmien v odbočovaní.

Prešov 17. júna (TASR) – Dobrý festival, ktorý sa koná dnes a v sobotu (18. júna) v areáli prírodného kúpaliska Delňa v Prešove, prinesie dočasné zmeny v doprave. Tie sa týkajú parkovania, zjednosmernenia Jesennej ulice i zmien v odbočovaní. Na Delňu budú premávať mimoriadne autobusové spoje. Informoval o tom tlačový referent mesta Milan Grejták.

"Organizátori v spolupráci s Dopravným podnikom mesta Prešov, pripravili pre návštevníkov festivalu kyvadlovú dopravu, a tak je možné dostať sa do areálu festivalu každých 15 minút. Kyvadlová doprava bude premávať počas oboch festivalových dní od 17.00 h do 02.00 h. Pravidelné spoje na linkách č. 28, 33 a 45 doplní špeciálna okružná linka 'X – Dobrý festival' na trase Delňa – Petrovanská – Košická – Železničná stanica – Kuzmányho – Rusínska – Arm. Gen. Svobodu – Švábska – Jesenná – Delňa, pričom na zastávke Železničná stanica sa prestupuje na smer do centra mesta. Je potrebné si zakúpiť štandardný cestovný lístok," vysvetlil Grejták.

Na Jesennej ulici bude platiť zmena organizácie dopravy, cesta bude dočasne jednosmerná. Tým sa na príjazdovej ceste k Delni vytvorí možnosť parkovania po oboch stranách komunikácie.

V smere od centra mesta na Delňu je potrebné odbočiť na Švábsku ulicu. Výjazd z Delne bude možný len cez ulicu Petroviansku. Na trase z Košíc na Delňu nie je možné odbočiť z privádzača doprava na Jelšovú ulicu, ale vodiči musia pokračovať ďalej v smere na kruhový objazd a odbočiť doprava na Švábsku ulicu, odtiaľ pokračovať cez Jesennú ulicu. Organizátori žiadajú motorizovaných návštevníkov, aby rešpektovali značenie a pokyny organizátorov. Zápcham môžu predísť tým, že namiesto áut využijú autobusovú dopravu.

Záujemcovia môžu stanovať na Delni zadarmo, pričom opustiť areál je potrebné najneskôr v sobotu do 10.00 h v prípade jednodňového lístka, v prípade permanentky najneskôr v nedeľu do 11.00 h.