Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prešovský kraj

Jeden hajloval, druhý strieľal z plynovej pištole. Oboch obvinili

Ilustračné foto Foto: TASR - Dušan Hein

Obidvaja obvinení pochádzajú zo Spiša.

Poprad/Spišská Belá 23. novembra (TASR) – Polícia obvinila dvoch mužov zo Spiša, jedného z prečinu podpory a propagácie skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd a druhého z výtržníctva. „V prvom prípade prešovský krajský vyšetrovateľ obvinil 39-ročného muža z Popradu, ktorý mal v piatok (20.11.) v čase okolo 19.30 h v jednom z popradských pohostinstiev pod vplyvom alkoholu vykrikovať nacistické heslá sieg heil a heil Hitler,“ uviedol krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik.

Pri vykrikovaní týchto hesiel, ktoré boli oficiálnymi nacistickými pozdravmi, vztyčoval svoju pravú ruku na pozdrav tak, ako to robili nacisti. Policajti muža ešte v ten večer zadržali a po vznesení obvinenia bol umiestnený do cely policajného zaistenia. „Na obvineného vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie, pričom v nedeľu (22.11.) ho Okresný súd v Poprade vzal do väzby."

V druhom prípade bol z prečinu výtržníctva policajtmi zo Spišskej Belej obvinený 21-ročný muža zo Spišskej Belej, okres Kežmarok. Mladík prišiel v piatok (20.11.) večer do jedného z barov v Spišskej Belej a z puzdra na opasku nohavíc vybral plynovú pištoľ. Dvakrát z nej vystrelil v salóniku baru. „Pri výstreloch z plynovej pištole nedošlo k žiadnemu zraneniu. Plynová pištoľ bola zaistená a bude zaslaná na skúmanie a polícia obvineného stíha na slobode,“ dodal Džobanik.