Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Prešovský kraj

Na koľajniciach medzi Krompachmi a Richnavou zomreli dve ženy

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ako informovala hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková, podľa udania rušňovodiča sa dve ženy postavili pred rozbehnutý vlak a zrážke už nebolo možné zabrániť.

Krompachy 23. októbra (TASR) - Záchranárov v utorok ráno tesne pred 7.00 h privolali k tragickej dopravnej nehode na koľajovej trati medzi Richnavou a Krompachmi v Spišskonovoveskom okrese.

Ako informovala hovorkyňa skupiny Falck Katarína Načiniaková, v tomto prípade utrpeli dve osoby devastačné poranenia nezlučiteľné so životom a lekár musel skonštatovať smrť.

Ako informuje polícia na sociálnej sieti, išlo o dve dievčatá vo veku 14 až 16 rokov, ktoré sa držali za ruky a kráčali po koľajniciach medzi spomínanými stanicami: "V danom úseku bola ráno hustá hmla. Osobný vlak sa navyše míňal s oproti idúcim nákladným vlakom. Rušňovodič osobného vlaku uvidel dievčatá päť metrov pred sebou. Boli mu otočené chrbtom. Zrážke už nedokázal zabrániť."

Totožnosť dievčat polícia zisťuje, nemali totiž pri sebe žiadne doklady. "Prvé indície napovedajú, že išlo o tragickú nehodu, a nie samovraždu," uviedla polícia, ktorá zároveň upozorňuje chodcov, aby na prechod cez železničné priecestia používali riadne vyznačené priechody. "Kráčanie po koľajniciach je absolútne zakázané," poznamenala.